Női foci

2022.08.25. 07:35

Az építkezésről szól az első év a PSE-nél

Hétvégén az FC Ajka otthonában mutatkozik be a másodosztály Nyugati csoportjában a nyáron megalakult Paksi SE. Horváth György együttese számára az újonc év leginkább a tanulásról és építkezésről fog szólni.

B. S.

Horváth György tart eligazítást a játékosainak

Fotó: Molnár Gyula

– Közel egy hónappal ezelőtt egy elég nagy létszámmal sikerült nekivágni a felkészülésnek. Nyár közepén nehéz összehozni a társaságot, az edzéslátogatottságra mégsem lehet panasz – mondta a vezetőedző.

A keret összetétele vegyes, azt az U19-es csapatból az előző idényben vagy már korábban „kiöregedő”, valamint más kluboktól érkező játékosok alkotják, vagyis a csapattá kovácsolás lesz a legfontosabb cél a PSE-nél.

– Az első év a csapatépítésről szól, ahhoz pedig el kell telnie néhány fordulónak, hogy lássuk, hol helyezkedünk el a számunkra ismeretlen mezőnyben – folytatta Horváth György. – Az előző idényben az élmezőnyhöz tartozó Budaörs ellen 3–0-ra elveszített kupameccsünk irányt mutatott, jól helytálltunk a felkészülésben előrébb lévő csapat ellen. Bízom benne, hogy hozzáállásban és játékban is tudunk még fejlődni. Tudjuk, hogy miben kell, de azt egyelőre nem, hogy a jelenlegi állapot mire lesz elég az idény elején.

NB II, Nyugati csoport, 1. forduló. FC Ajka–Paksi SE, szombat, 18 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!