Labdarúgó Magyar Kupa

2022.08.26. 17:50

Megtörné a hazai pálya átkát a Szekszárdi UFC

A Szekszárdi UFC hazai pályán, a Bölcskei SE pedig idegenben játszik a Magyar Kupa országos főtáblája második fordulójában.

TEOL

Budai Dávidék (középen) szeretnének továbbjutni

Fotó: Makovics Kornél

Négyen indultak, ketten maradtak.
A Gerjeni SK és a Bonyhád VLC számára az első forduló jelentette a végállomást a Magyar Kupában, a Bölcskei SE és a Szekszárdi UFC viszont sikerrel vette az akadályt.
A bölcskeiek az első körben az NB III-as Érdi VSE-t búcsúztatták (2–1), most pedig a hozzájuk hasonlóan megye egyes Dunaharaszti MTK-t szeretnék legyőzni. 

„A dunaharasztiak kerete kicserélődött az előző szezonhoz képest, sok fiatal alkotja most a csapatot – mondta Miskovicz Bálint, a bölcskeiek vezetőedzője. – Feltérképeztük őket, beszéltem az ellenfelek edzőivel, néztem videókat a meccseikről, nem lesz könnyű dolgunk, azt látni lehetett. Azt gondolom, hogy egy kiélezett találkozó lesz a szombati, amelyen apróságok döntenek majd, remélem, hogy a mi javunkra. Jó passzban vagyunk, az edzéseken is jó a hangulat, mindenféle teher nélkül játszunk. Kovács Erikre, Blatt Pálra és Rompos Józsefre nem számíthatok, a többiek bevethetők” – zárta. 

A szekszárdiak a nyitányon idegenben verték meg nagyon simán (3–0) a legutóbb még NB III-as B-Build Mohácsot, most viszont hazai közönségük előtt fogadhatják a szintén NB III-as Budaörsöt. És a hangsúly most a hazai közönség előtt-ön van. 

„Ellenfelünk az előző szezonban még az NB II-ben szerepelt – mondta Turi Zsolt, a szekszárdiak vezetőedzője. – Nyáron nagy volt náluk a jövés-menés, ráadásul új edzőjük lett Bekő Balázs személyében. Biztos vagyok benne, hogy jó kis csapatot fog összerakni Budaörsön, de ez nem fog menni egyik napról a másikra, neki is idő kell, hogy átadja a játékosainak az elképzeléseit. Hazai pályán nem igazán ment eddig nekünk ebben az idényben, hiszen mind a három bajnokinkat elveszítettük. Remélem, most végre megtörik a jég, és győzelmet ünnepelhetünk. Tratnyek Dánielre és Béla Dánielre nem számíthatok, a többiek játékra készek” – mondta. 

MOL Magyar Kupa, országos főtábla, 2. forduló. Szekszárdi UFC–Budaörs, szombat, 16.30 óra. Vezeti: Pillók Á. (Keszthelyi, Gyürüsi). 

Dunaharaszti MTK–Bölcskei SE, szombat, 16.30 óra. Vezeti: Dobai J. (Juhász Sz., Varga L.). 

A Paksi FC kiemeltként csak a harmadik fordulóban kapcsolódik be a kupasorozat küzdelmeibe. 

Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, kétsze harminc perces hosszabbítás következik, s ha ez sem dönt, jönnek a büntetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!