KOSÁRLABDA

2022.08.16. 09:08

Rájátszásba jutott a chicagóiakkal Ruthy Hebard

Az Atomerőmű KSC Szekszárd légiósával, Ruthy Hebarddel bejutott az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) rájátszásába a címvédő Chicago Sky.

TEOL

Ruthy Hebard a rájátszásban is segítheti a chicagóiakat

Fotó: Chicago Sky

Az alapszakaszban elért második helyével (26 győzelemmel és 10 vereséggel) az amerikai Ruthy Hebard a címvédő Chicago Sky-jal bejutott az észak-amerikai női bajnokság (WNBA) rájátszásába. Az Atomerőmű KSC Szekszárd magasposztokon bevethető új légiósa 27 találkozón 8,6 percet töltött átlagosan a pályán, ezalatt 2,1 pontot, 1,5 lepattanót és 0,4 asszisztot termelt. 

A negyeddöntőben a 10/26-os mérleggel a hetedik helyen végző New York Liberty vár a Kahleah Coppert, Emma Meessemant, Allie Quigley-t és Courtney Vanderslootot is alkalmazó illinois-i együttesre. A párharc első mérkőzését magyar idő szerint szerdán délben rendezik a chicagói Wintrust Arénában. Mint beszámoltunk róla, Hebard a WNBA után, várhatóan szeptember közepén érkezik Szekszárdra.

Nem sikerült ugyanakkor a playoffot kiharcolnia Victoria Viviansszel az Indiana Fevernek, mely ráadásul negatív rekordot állított be azzal, hogy 31 vereséggel fejezte be az alapszakaszt, s ezzel a szezont.

A hármas és négyes poszton bevethető légiós 36 mérkőzésen lépett pályára az alapszakasz során, ezeken átlagban 26,3 perc alatt 9,5 pontot, 3,5 lepattanót és 2,3 gólpasszt jegyzett az alapszakasz során. 

Az indianapolisi gárda, mely számolt volna a soproni Határ Bernadettel, ha a magyar válogatott centere nem szenved áprilisban súlyos térd­sérülést, 5/31-es mérleggel lett sereghajtó a tizenkét csapatos mezőnyben. Ennyiszer csak a 2015-ben megszűnt Tulsa Shock kapott ki tizenegy évvel ezelőtt. 

A rájátszás párosításai (zárójelben az alapszakasz-helyezés): Las Vegas Aces (1.)–Phoenix Mercury (8.), Chicago Sky (2.)–New York Liberty (7.), Connecticut Suns (3.)–Dallas Wings (6.), Seattle Storm (4.)–Washington Mystics (5.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!