Kajak-kenu

2022.08.21. 13:50

Testvérének, Rékának mondott köszönetet Pupp Noémi

A testvérének, a cselgáncsozó Rékának mondott köszönetet Pupp Noémi azok után, hogy megnyerte a kajak egyesek 1000 méteres versenyszámát a Münchenben zajló Multisport Európa-bajnokságon.

R. G.

Pupp Noémi (középen) a dobogón, miután megnyerte a nõi kajak egyes 1000 méteres döntõjét a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 21-én. Mellette a második helyezett lengyel Justyna Iskrzycka (balra) és a harmadik helyen végzett spanyol Isabel M. Contreras

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Atomerőmű SE 24 éves versenyzőjének nem sikerült a legjobban a rajtja, de 500 méternél már ő állt az élen. Ellenfelei nagyot hajráztak az utolsó métereken, de nem tudták megelőzni, a paksi kajakos sikeresen verte vissza a támadásokat és elsőként ért célba. 

„Nagyon jónak éreztem a pályámat, bár kicsit beragadtam a rajtban. A közepe az szerintem patika volt, és a végére aztán szerencsére akkora előnyt tudtam összeszedni, hogy bár jött a lengyel lány, nem tudott megfogni. Egyébként az eredményhirdetés előtt azt mondta nekem, hogy én lettem a második, így csak akkor hittem el, hogy győztem, amikor az ő országát mondták be a második helyre. Még nem sikerült beszélnem a testvéremmel (Pupp Réka, olimpiai ötödik dzsúdós), mert éppen most utazik haza a japán edzőtáborból, de ha valaki, akkor ő tudja, hogy ez mit jelent. Mindig mindenben egymás mellett állunk, úgyhogy ez az ő érme is. Tőle láttam, tanultam, hogy milyen sportembernek lenni” – fogalmazott. 

Pupp Noémi mögött a lengyel Justyna Iskrzycka végzett a második, a spanyol Isabel M. Contreras pedig a harmadik helyen.

Pupp Noémi másik számában, 500 méter párosban negyedik helyen végzett Fojt Sára oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!