NB II-es férfi kosárlabda

2022.09.28. 17:00

Fiatal tehetségei nélkül is dobogóra tart a DKKE

Hazai pályán, a Soproni Tigrisek ellen kezdi el a 2022/2023-as bajnoki idényt az NB II-es dombóvári férficsapat.

TEOL

Három tehetséges fiatalt is elvittek az NB I-es klubok Dombóvárról, ráadásul Tóth Kristóf személyében egy alapember is abbahagyta a játékot. Ilyen nyári történések után várja az NB II-es kosárbajnokság pénteki nyitómeccsét a Dombóvári KKE.

A Honvédhoz igazoló Reizinger Mátét, valamint az egyaránt Kaposvárra szerződő Fehérvári Csegőt és Óliás Gergőt nem lesz egyszerű pótolni.
„A három fiatal távozása nagy érvágás számunkra, hiszen biztos pontjai voltak a rotációnak” – mondta Szilágyi Tamás, a DKKE edzője. 

A szakember hozzátette, a jelenlegi kerettel is reális esélyük van arra, hogy odaérjenek a dobogó valamelyik fokára. Mint fogalmazott: a sorsolásuk jónak mondható, már csak arra a háromszáz-négyszáz szurkolóra van szükségük, akik hozzásegítik a csapatot ehhez az eredményhez. 

A dombóváriak augusztus negyedikén kezdték a felkészülést a 2022/2023-as bajnokságra. Két edzőmeccsen léptek pályára, amelyek Szilágyi szerint – bár az eredményekből messzemenő következtetést nem szabad levonni – hasznosak voltak. 

A nyári időszakot arra használták fel, hogy új dolgokat vigyenek bele az edzésekbe, s a játékosok mindannyian vevők voltak az újításokra. 

Az edző szerint bár a legfiatalabb átlegéletkorú csapat lesz az övék, a keret rutinos játékosai megadhatják a kellő lökést és támogatást az ifjaknak a jó szerepléshez. 

A DKKE kerete: Takács Arnol, Kőnig Richárd, Pölöske Kornél, Hadnagy Bence, Tóth Viktor, Balogh Rajmund, Katatics Kolos, Kalocsa Levente, Roósz Roland, Monostori Ákos, Barabás Ábel, Vincellér Nándor, Lép Adrián. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!