MOL Magyar Kupa

2022.09.21. 10:31

Három év után bombagóllal "tért vissza" Opavszky Balázs

A bonyhádi kötődésű Opavszky Balázs nem akármilyen találatot jegyzett a III. Ker. TVE színeiben a fehérváriak ellen a MOL Magyar Kupa-főtábla 3. fordulójában.

TEOL

Opavszky Balázs fogadja csapattársa gratulációját

Fotó: Földi Imre

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium egykori igazgatója, Ónodi Szabolcs unokája a kezdőcsapatban kapott helyet a MOL Fehérvár FC elleni hétvégi kupamérkőzésen. Opvaszky Balázs meg is hálálta edzője, Aczél Zoltán bizalmát, mivel az ő hatalmas bombagóljával már a második percben megszerezte a vezetést a III. Kerület.

„Tétmeccsen még sosem lőttem ekkora gólt, edzésen már igen. A gólom után mindenki a nyakamba ugrott, nagyon örültünk, hogy 1–0-ra megyünk a Videoton ellen” – mondta az 5–2-es vereség ellenére is mosolygósan a Nemzeti Sport Online kamerája előtt a középpályás.

Opavszky Balázs gólja a 8. másodperctől.

A 22 esztendős középpályás ezt megelőzően 2019. április 28-án, még a Paksi FC második csapata színeiben talált be tétmérkőzésen. Azt a találkozót 3–1-re nyerték az atomvárosiak a Budapest Honvéd-MFA II ellen az NB III Közép csoportjában.

A Vácon nevelkedett labdarúgó megfordult a Ferencváros, az MTK Budapest és a Vasas utánpótlás csapataiban, a felnőttek között a paksiak mellett a Siófok és a Budafok mezét viselte. Immár harmadik éve a III. Ker. TVE-t erősíti, amellyel 2021-ben bajnokként feljutott az NB II-be, az előző kiírásban azonban sereghajtóként búcsúzott onnan. A fővárosi gárda nyolc fordulót követően a hatodik helyen áll a harmadosztály Nyugati csoportjában.

Opavszky Balázs húga, Réka ifjúsági világ- és Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki ezüstérmes kenus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!