Az eső sem szegte kedvüket

2022.09.17. 11:54

Több mint ezer futó érkezett Paksra az Atomfutásra és a BrutálAtomra

A rossz idő sem tudta a futók kedvét szegni, több mint ezren álltak rajthoz az idei Atomfutáson.

R. G.

Nagyon sokan rajthoz álltak

Fotó: Molnár Gyula

A hol szemerkélő, hol jobban rázendítő eső ellenére mosolyogva várták a rajtot gyerekek és felnőttek. A kicsikre 3000, 2000 és 600 méter várt, a felnőttek 31, 21, 14 és 7 kilométeres távok közül választhattak. 

Az indulók között sok ismert arcot felfedezhettünk, futócipőt húzott például dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, aki a verseny fővédnökeként mindig kötelességének érzi, hogy rajthoz álljon. 

Ott volt a mezőnyben Novák Ferenc olimpiai bajnok kenus, aki a 2000-es nyári olimpián Sydney-ben kenu kettesben nyert aranyérmet Pulai Imrével. De rajthoz állt unokáival Tóth János, az ASE kosárlabda szakosztályának korábbi vezetője, vagy Bedecs Ferenc, a kajakos szakosztály elnöke. 

Akadtak, akik dacoltak az időjárással és egy atlétatrikóban, hátizsákkal vágtak neki a távnak, sokan pólóban és rövidnadrágban futottak, más nyakig felhúzott szabadidőruhában, megint más sapkában és esőkabátban startolt. 

Egy dolog közös volt bennük: a jókedvük a mostoha időjárás ellenére is kitartott...

Az Atomfutás délelőtti távjai után délután háromtól jön a BrutálAtom, sok-sok új akadállyal és némiképp megváltoztatott útvonallal.

Beharangozó írásunkat itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!