Női kosárlabda NB I

2022.11.11. 18:46

Djokics Zseljko: „Komolytalan lenne esélyekről beszélni”

Ha rövidek és lényegre törően akarjuk felvezetni, csak annyit kell írnunk: Európa legjobb csapatát látja vendégül szombaton az Atomerőmű KSC Szekszárd.

R. G.

Djokics Zseljko jól tudja, merre vezet a siker útja

Fotó: FIBA

Mozgalmas napokon van túl az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely egy hete a török Fenerbahce ellen történelmi győzelmet aratott az Euroligában, most szerdán pedig úgy kapott ki Valenciában, hogy a 34. percben még tíz ponttal, 58–48-ra vezetett. A hajrát azonban elszúrták Studer Ágnesék, pedig mennyire, de mennyire más szájízzel fogadhatnák most a Sopront.

Igazi rangadó lesz a szombati, még akkor is, ha alapszakasz-meccs lévén sok következtetést kár levonni az összecsapásból, de mégiscsak egy erőfelmérő lesz a találkozó a KSC számára. 

„Szépen felkészültünk a Valenciából, 34 percig remekül alkalmaztuk a taktikát, ám az utolsó hat percben a hazaiak lendületbe jöttek, mi pedig elvesztettük a ritmusttekintett vissza 74–59-re elveszített találkozóra Djokics Zseljko.A közönség is tűzbe jött, mi pedig leblokkoltunk. Tanulnunk kell ebből a vereségből is, de összességében büszkének kell lenni. Alba Torrens volt az X-faktor, ugyan csak tíz percet játszott, de hatalmas lelki pluszt adott ellenfelünknek. Sajnos mi rosszul reagáltunk” – fogalmazott, majd rátért a soproniak elleni rangadóra. 

„Komolytalan lenne az esélyeinkről beszélgetni a Sopron elleni meccs kapcsán, bombaerős rivális érezik, amelyben sok az Euroliga négyesdöntőjét megjárt klasszis, s a csapat nem jön zavarba idegenben sem – folytatta a szakember. – Ugyanakkor a Szekszárd–Sopron csata mindig különleges, több, mint egy sima bajnoki. Hiszek a csapatomban, hogy képesek leszünk jó meccset játszani az Euroliga címvédőjével, remélem sokan kijönnek szurkolni nekünk, mert nagy szükségünk lesz lelkes közönségünk támogatására!”húzta alá.

A soproniak pazar formában játszanak a 2022/2023-as idényben. A magyar NB I-ben mind a kilenc találkozójukat megnyerték, de az Euroligában is három meccsen három győzelem a mérlegük. A belga Mechelent (91–62) és a török Mersint (75–50) nagy fölénnyel, a DVTK-t pedig meggyőző játékkal múlták felül (75–65).

Minden poszton tele vannak klasszisokkal a vendégek, legyen szó a nyáron érkezők közül az amerikai Brittney Sykesról, a két ausztrálról, Eziyoda Magbegorról és Aleice Kunekról vagy a szerb Dragana Sztankovicsról. A „régiek”között pedig ott van Jelena Brooks vagy az elnyűhetetlen, örökifjú Fegyverneky Zsófia. 

Tippmix Női NB I, a 9. fordulóban
Atomerőmű KSC Szekszárd–Sopron Basket
Szekszárd, városi sportcsarnok, szombat, 16.30 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!