Női kosárlabda Euroliga

2022.11.03. 19:11

Tizenhatodikra dobbant a legnagyobbat a legendás KSC-szív

Tizenhatodik Euroliga-mérkőzésén szerezte meg az első győzelmét a legrangosabb kontinentális kupasorozatban az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely feledhetetlen mérkőzésen győzte le a török Fenerbahcét.

Berg Sándor, Rónai Gábor

A meccs után jöhetett a lányoktól a győztes csatakiáltás

Fotó: Makovics Kornél

Könnyfakasztó volt, ahogy a közönség énekelte a Himnuszt a dugig telt szekszárdi sportcsarnokban.

A KSC-játékosok fáradtan, de boldogan álltak a kezdőkörben, Szabó Gergő ügyvezető-elnök arcán legördült egy könnycsepp, Djokics Zseljko vezetőedző pedig meredten bámult fel a mennyezetre. 

A vajdasági szakember mindig a csodát kergeti, s talán most ezért a csodáért mondott köszönetet az égieknek.

Mert csoda volt, ami szerdán este történt Szekszárdon – reméljük, hogy nem egyszeri és nem megismételhetetlen. 

Előzetesen kevesen adta volna akár csak egy forintot is a szekszárdiak győzelméért, aki pedig adott (például a tippmixen), az utólag boldogan dörzsölhette a tenyerét. 

Hosszú utat tett meg a KSC a szerdai sikerig, tizenöt nyeretlen meccs, megannyi bosszantó egy, vagy párpontos vereség kövezte ki a csapat útját, de ezzel ezen az estén senki sem foglalkozott már.

Pedig amikor a törökök egy másodperccel a vége előtt bedobták az egyenlítést jelentő duplát, átfutott az agyunkon a spanyol Salamanca elleni tavalyi szekszárdi meccs, amelyet 74–74 után a ráadásban buktak el Studer Ágnesék, de a történelem – szerencsére! – nem ismételte önmagát. 

Igazságtalan lett volna a szekszárdiakkal szemben, akik óriásit küzdöttek a sztárokkal teletűzdelt törökökkel (még akkor is, ha az ukrán Alina Jagupova és a belga Emma Meesseman ezúttal hiányzott is), s talán nem túlzás ha azt írjuk: ez volt a legjobb meccsük az Euroligában. 

Ezen az estén nem ismerek elveszett labdát Miklós Melindáék, akik minden mutatóban állták a sarat a Fenerrel. Ahogy Studer Ágnes fogalmazott, ennek a csapatnak tényleg van karaktere, s ebben a csapatban most több olyan játékos is van, aki képes hozzátenni az extrát akkor, amikor arra a leginkább szükség van.

Ez a KSC most minden tekintetben igazi csapat, pedig ha belegondolunk, Ruthy Hebard – aki dupla duplával, 11 ponttal, és 12 lepattanóval zárt – csak szeptember végén érkezett, s Victoria Vivians – aki szintén remekelt – és Sydney Wallace sem előzte meg sokkal a centert. 

LEMARADT A MECCSRŐL, DE MEGNÉZNÉ? ITT MEGTEHETI, KATTINTSON IDE!

A sok-sok elvégzett munka mostanra hozta meg az eredményét, pedig még nagyon messze van a szezon vége, s ebből a csapatból még több munkával még ennél többet is ki lehet hozni. 

A szekszárdiak számára nincs megállás, jövő szerdán a spanyol Valencia Basket vendégei lesznek, aztán két hét múlva a görög Olimpiakosz érkezik a tolnai megyeszékhely sportcsarnokába.

Emlékeztető, Női Euroliga, A-csoport, 2. forduló. Atomerőmű KSC Szekszárd–Fenerbahce Alagoz Holding 103–101 (21–24, 24–23, 23–17, 19–23, 5–5, 11–9). A legjobb dobók: Goree 30/3, Vivians 25/6, Studer Á. 16/6, Hebard 11, ill. McBride 28/18, Howard 28/3, Cakir 15. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!