NB II-es női kézilabda

2022.11.11. 20:08

Kiütéses győzelemmel őrizte meg veretlenségét az FGKC

Rangadónak indult, végül magabiztos győzelmet aratott a Szekszárdi Fekete Gólyák KC a nagyatádiak felett, s ezzel továbbra is százszázalékos az NB II-es női bajnokságban.

Berg Sándor

Gulya Krisztina öt gólt szerzett a nagyatádiak elleni találkozón

Fotó: Makovics Kornél

Női NB II, Dél-nyugat, 6. forduló

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Rinyamenti KC Nagyatád 38–19 (18–8)
Szekszárd, 150 néző. V.: Erdélyi M., Kertész B.
Szekszárd: TÓTH I. – Farkas A. 2, Bognár ZS. 5 (1), KAPÁS T. 7, GULYA 5, KAVECZKI 16 (6), Szentes 1. Csere: SCHELL, Nagy A. (kapusok), Dinnyés, Pataki 1, Baksai 1, Bucskó, Orbán E.
Kiállítások: 6, illetve 16 perc + kizárás.
Hétméteresek: 8/7, illetve 3/1.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 5–1. 9. p.: 6–4. 16. p.: 9–6. 25. p.: 13–7. 35. p.: 20–10. 48. p.: 26–16.

Meg sem látszott a szekszárdiakon a négy hetes kihagyás, lendületesen kezdtek, első nyolc lövésükből hat gól lett, védekezésben kikapcsolták a vendégek két legveszélyesebb játékosát, Kovács Dorinát és Gethu Andreát, de semlegesíteni tudták a vendégek beállóját is. A támadásban kezdtek kimaradozni a helyzetek, negyedóra játék után 7/15-öt mutatott a Fekete Gólyák lőlapja.

A félidőre így is tízgólos előnnyel mehetett az FGKC, amit Kaveczki Edina góljaival annak ellenére tartani tudott, hogy a csapat védekezése a szünet után kevésbé volt éles. Aztán támadásban is egyre pontatlanabbá váltak a szekszárdiak, de a rutinos Schell Gabriella a padról beszállva gyorsan három védéssel megnyugtatta a társakat, akik a végére gálamérkőzést rendeztek a rangadónak beharangozott bajnokiból.

A Fekete Gólyák KC jövő pénteken Balatonbogláron a NEKA U22-es csapatának vendége lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában