Női labdarúgó NB I

2022.11.04. 18:54

Micskó Márk: „Emberek, NB I-es csapata van a városnak!”

Az Újpesttől elszenvedett vereség után hazai pályán a Haladás Viktória csapatát fogadja a Szekszárdi WFC a női NB I-ben.

R. G.

Ha Kiss Gabriella (sárgában) és a szekszárdiak egyszer átlendülnek a holtponton, minden sínre kerül...

Fotó: Kiss Albert

Nincs még győzelme az NB I-ben a Szekszárdi WFC-nek, amely többször is közel volt már első sikerének megszerzéséhez, de egy-egy nüansznyi eddig rendre hiányzott a boldogsághoz. Legutóbb Újpesten is, így az alsóházi rangadó után a hazaiak lehettek boldogabbak. 

„Nagyon szomorú voltam az Újpest elleni mérkőzés után is, hiszen nem először veszítettünk úgy, hogy ellenfelünknek helyzete sincstekintett vissza a múlt heti bajnokira Micskó Márk.Tudom mi a baj, de ezt nem fogom a közvélemény elé tárni, hiszen ez csak a csapatra tartozik. Próbáljuk ezt megoldani, de ez nagyon nem könnyű. A legfiatalabb és legrutintalanabb csapat vagyunk és az egész NB I legkisebb költségvetésével rendelkezünk. A saját nevelésű játékosainkra építünk, amit hangoztattam is, de ez nem megy egyik napról a másikra, jelenleg így állunk.” 

„Simán a középmezőnyben lenne a helyünk, de ehhez nem fér bele, hogy minden mérkőzésen egyéni hibák sokasága miatt kapjuk a gólokat. Szükségünk lenne a szurkolókra és nem csak azokra, akik mindig kiállnak mellettünk jóban-rosszban, hanem egész Szekszárd támogatására, hiszen emberek, NB I-es csapata van a városnak! Nem adjuk fel és dolgozunk továbbra is keményen. Tudtuk, hogy nehéz lesz az ősz, de bent akarunk maradni a legjobbak között!”adott hangot csalódottságának a szakember. 

A szekszárdiak hazai pályán eddig négy mérkőzést játszottak: az Astrától 1–0-ra, a Kelentől 2–1-re kaptak ki, csak a Fradi elleni 0–7 nem illik a sorba – bár tegyük hozzá, hogy a szünetben csak 0–2 volt az állás! Az előbbi két mérkőzésen ráadásul reális győzelmi esélyeik voltak, a Kelen például csak a 90. percben szerezte meg a győztes gólt. A szegedi Kész-St. Mihály csapatával pedig úgy végeztek 1–1-re, hogy a látogatók szintén egy hajrágóllal (amit a 81. percben lőttek) vittek el egy pontot. 

A Haladás idegenben nem túl acélos, csak egy győzelme van, igaz azt legutóbb a DVTK otthonában érte el (2–1). A szegediekkel ők is döntetlent játszottak (2–2-re végeztek), az Astától a szekszárdiakhoz hasonlóan 1–0-ra kaptak ki, s a Fraditól ugyanúgy hetet kaptak, mint a WFC. 

Ki tudja, talán most szombaton megtörik végre a jég...

Simple Női NB I, a 10. fordulóban
Szekszárdi WFC–Haladás Viktória
Szekszárd, városi sporttelep, szombat, 13 óra
Vezeti: Sipos Katalin (Nagy Márk, Sáfárik Patrik)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!