Teremfoci

2023.01.21. 19:25

A Bátaszék SE nyerte meg a 19. Váz-Bau Kupát

A Bátaszék SE 2–1-re legyőzte a Szekszárdi UFC-t a 19. Váz-Bau Kupa döntőjében, így harmadik alkalommal is első helyen végzett a téli felkészülési tornán.

R. G.

A Bátaszék SE története során harmadik alkalommal végzett az első helyen

Fotó: Denes Martonfai

A harmadik helyet a Bonyhád VLC szerezte meg, miután 2–2-es rendes játékidőt követően büntetőkkel 6–5-re legyőzte a tornán újoncként szereplő Mórágyi SE-t. Az ötödik helyen a Zönge SE Kölesd, a hatodikon a Bölcskei SE, a hetediken a Tevel Medosz SE, a nyolcadikon pedig a Kakasd SE végzett.

A torna legjobb játékosa Calka Norbert (Bátaszék SE) lett, a legjobb kapusnak Péter Jánost (Szekszárdi UFC) választották, a gólkirályi címet pedig az 5 találattal záró Régi Dominik (Mórágyi SE) érdemelte ki. A legidősebb játékosnak járó különdíjat Lestár Gyula, a mórágyiak ötvenedik évében járó futballistája kapta. A legjobb edző Buzás Attila, a győztes bátaszékiek edzője lett, míg a legsportszerűbb csapatnak a kölesdi bizonyult. 

Az eredményhirdetésen Lenkey Imre bejelentette, hogy jövőre jön a jubileumi, huszadik torna, míg a serlegeket felajánló Horváth Ferenc meglepetéseket ígért a 2024-es eseményre. 

A 19. Váz-Bau Kupa eredményei
Elődöntők: Bátaszék SE–Bonyhád VLC 3–3. Büntetőkkel: 2–1. Gólszerzők: Calka N. 2, ifj. Berényi Sz., illetve Ágics 2, Dombi. Szekszárdi UFC II–Mórágyi SE 1–1. Büntetőkkel: 2–0. Gól: Gábor G., illetve Pozsár D. 
Helyosztók, a 3. helyért: Bonyhád VLC–Mórágyi SE 2–2. Büntetőkkel: 6–5. Gól: Dombi, Preininger, illetve Acsádi D., Régi. 
A döntőben: Bátaszék SE–Szekszárdi UFC II 2–1. Gól: ifj. Berényi Sz., Calka N., illetve Csapó A. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!