Euroliga

2023.01.24. 18:30

Első idegenbeli sikerére hajt Pireuszban a KSC Szekszárd

A nyeretlenként sereghajtó Olympiakosz otthonában maradhat meg a matematikai esélye az Euroliga-rájátszásba jutásra az Atomerőmű KSC Szekszárdnak, ehhez azonban győzni kell Pireuszban és a többi eredménynek is kedvezően kell alakulnia.

Berg Sándor

A két amerikai, Ruthy Hebard (labdával) és Megan Gustafson ismét összecsaphat a palánkok alatt

Fotó: Makovics Kornél

Ma délelőtt indult el a szekszárdiak csapatbusza a városi sportcsarnoktól, az Athéntól húsz perc autóútra található görög kikötőbe pedig az esti órákban érkezett meg Djokics Zseljko együttese, a vezetőedző holnap délelőtt tartott átmozgató edzést játékosaiknak. A keretben nem volt ott az amerikai Victoria Vivians, a frissen szerződtetett Nikola Dudásává viszont a csapattal tartott, így Pireuszban akár be is mutatkozhat új klubjában.

A szekszárdiak úgy lépnek pályára ma a nyeretlenül sereghajtó görögök otthonában, hogy ha nyernek, megmarad a matematikai esélyük a csoportból való továbbjutásra (az idei szezontól nincs átjárás az Euroligából az Európa-kupára, vagyis az 5-8. helyezettnek a csoportkör után véget ér a nemzetközi kupaidény). Nem elég azonban győzni, a KSC sikere mellett az is kell, hogy a Valencia kikapjon Bourges-ben, a Polkowice pedig hazai pályán maradjon alul a Prahával szemben. A cseheket ugyanis az egymás elleni eredmények miatt már nem tudja utolérni a KSC, a lengyeleket és a franciákat viszont még fogadják a szekszárdiak.

Ami a görögöket illeti, a csapat szekerét elsősorban Megan Gustafson húzza, az amerikai center 23 pontot és 9,8 lepattanót átlagolt eddig a tíz csoportmérkőzésen, előbbi mutatóban az első, utóbbiban a negyedik helyen áll az összesített rangsorban. Az ő tehermentesítésére érkezett decemberben az a Maja Skorics, aki tagja volt a két éve Európa-kupa-bronzérmet szerző szekszárdi csapatnak.

A két együttes novemberi összecsapását 78–69-re nyerte meg a KSC, de alaposan meg kellett harcolni a sikerért, mert az utolsó negyedet 49–48-as vezetéssel még a görögök várták. Az Olympiakosznál Gustafson hozta az átlagát (23 pont, 9 lepattanó), mellette Angeliki Nikolopulu remekelt 16 pontjával. Hazai oldalon Goree Cyesha dupla-duplát ért el (19 pont, 13 lepattanó), a most távolmaradó Victoria Vivians 19 ponttal, Studer Ágnes 11 gólpasszal zárt.

Euroliga, csoportkör, 11. forduló
Olympiakosz SFP (görög)–Atomerőmű KSC Szekszárd
Pireusz, szerda, 17.30 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!