Női Futsal NB I

2023.02.19. 09:45

Az alapszakasz második helye a tét a tolnai rangadón

A harmadik helyen álló 2F-BAU Tolna-Mözs a második TFSE-Bestrong együttesét fogadja vasárnap a női élvonalbeli futsalbajnokságban.

Berg Sándor

Krascsenics Petra nyíltsisakos mérkőzésre számít a TFSE ellen

Fotó: Mártonfai Dénes

Ismét a megszokott napon és időben, vasárnap 17 órakor játssza hazai mérkőzését Reveland Zoltán együttese, mely az alapszakasz második helyéről döntő mérkőzésen fogadja a fővárosiakat. A vendégek a vesztett pontok tekintetében jelenleg egy ponttal előzik meg a Tolna-Mözst, mely viszont a szezonban még veretlen ellenük: a hazai 2–2-es döntetlen után legutóbb novemberben Bajcsy Krisztina és Krascsenics Petra találatával 2–1-re nyert Angyalföldön.

„Most is abban reménykedünk, hogy a nagyjából sikeres első két találkozó után ismét jó és eredményes mérkőzést tudunk játszani – fogalmazott lapunknak Krascsenics Petra. – Szeretnek és tudják is játszani a futsalt, ami fekszik nekünk, így egy nyílt sisakos mérkőzésre van kilátás. Fontos lenne számunkra a győzelem, hogy olyan helyen tudjunk végezni az alapszakaszban, hogy azzal megkönnyítsük a dolgunkat a rájátszásban. Tolnán nehéz játszani, nyerni még inkább, mert a hazaiak mögött ott állnak a fanatikus szurkolók. Ezt megtapasztaltam ellenfélként is” – jegyezte meg a budapesti mérkőzésen győztes gólt szerző támadó.

A Tolna-Mözs nincsen a legjobb passzban, a legutóbbi négy bajnokijukon mindössze két pontot szereztek, ennek is köszönhető, hogy a listavezető DEAC üldözőjéből a négy mérkőzés óta veretlen TFSE üldözője lett. Mindenesetre hétköznap bejutott a csapat a Magyar Kupa elődöntőjébe, miután hátrányból fordítva 2–1-re győzött a Csepel vendégeként.

„Ezúttal sem gondolkodom eredményben, az eldőlt, hogy ez a két csapat játszik majd az elődöntőben, a pályaválasztói jog a kérdés. Ebből a szempontból kényszerben vagyunk, hogy visszaelőzzük riválisunkat – fogalmazott Reveland Zoltán. – Az a fontos, hogy lépkedjünk előre, térjen vissza a kellő önbizalmunk. Védekezésen sok múlik majd, ha koncentráltak és fegyelmezettek leszünk, ki-ki meccset tudunk játszani a válogatottak sorát felvonultató csapat ellen. Az előző mérkőzésen a jó kapusteljesítménynek és sok szerencsének volt köszönhető a győzelem, de ez nem lesz mindig így. Magunktól függ, milyen eredményt tudunk elérni” – tette hozzá a tolna-mözsiek edzője.

NB I, alapszakasz, 17. forduló
2F-BAU Tolna-Mözs–TFSE-Bestrong
Tolna, városi sportcsarnok, vasárnap, 17 óra. Vezeti: Mihálovics Lajos (Petrovics István, Rácz Zoltán)

A bajnokság állása

1.

Debrecen

14

11

3

0

64–11

36

2.

TFSE

14

9

2

3

58–27

29

3.

Tolna-Mözs

13

7

4

2

33–17

25

4.

Budaörs

13

5

3

5

47–42

18

5.

Csepel

13

4

0

9

20–40

12

6.

Újpest FC

14

4

0

10

28–61

12

7.

Diósgyőr

13

1

0

12

16–68

3

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!