Labdarúgó OTP Bank Liga

2023.02.25. 19:15

Varga és Böde duplájával fordított a Paks a Pancho Arénában

A labdarúgó NB I 21. fordulójában ugyan a házigazda Puskás Akadémia szerzett vezetést, ám Varga Barnabás gyors duplájával még a szünet előtt fordított a Paks, amely a hajrában a gólszerző helyére beálló Böde Dániel két gyors találatával végleg eldöntötte a mérkőzést.

TEOL

Hiába gyötörték a felcsúti védők, Varga Barnabás kétszer is betalált (Fotó: Koncz Márton)

A kedvenc ellenfeléhez utazik Bognár György csapata írtuk a találkozó előtti beharangozónkban, hiszen a két gárda korábbi gólgazdag mérkőzésekeiből többnyire győztesen jöttek ki a paksiak. Úgy tűnt, ezúttal másként alakulhat a találkozó...

Korán megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: a kezdő tizenegy egyetlen magyar játékosa, Spandler Csaba fejesből volt eredményes. A Paks feljebb kapcsolt az egyenlítés érdekében, de a kinyíló védelmük mellett a hazaiaknak is akadt lehetősége az újabb találatra. Szünet előtt a góllövőlistát vezető Varga Barnabás góljával előbb egyenlített a vendégcsapat, majd két perc múlva Varga újra eredményes volt, így paksi vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, ekkor sok hibával játszottak a csapatok, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Puskás Akadémia játéka nagyon visszaesett, támadásban nem tudott mit kezdeni a vendégek szervezett védekezésével. A meccs végéhez közeledve a Paks eldöntötte a három pont sorsát: a Varga helyére a 83. percben csereként beálló Böde Dániel – lemásolva csapattársa teljesítményét – két perc alatt két gólt lőtt.

Mint azt korábban megírtuk, a paksiak közelmúltban menesztett trénere, Waltner Róbert egy interjúban azt mondta: Böde Dánielnek egy kicsit türelmesebbnek kellett volna lennie. Az atomvárosiak ikonja, aki Bognár György érkezésével visszakerült az első csapat keretébe, csattanós választ adott. 

 

OTP Bank Liga, 21. forduló

Puskás Akadémia FC – Paksi FC 1–4 (1–2)
Pancho Aréna, 1120 néző v.: Zierkelbach
Puskás Akadémia FC: Markek – Golla, Spandler (van Nieff, a szünetben), Stronati – Bartolec (Mezghrani, 55.), Favorov (Baluta, a szünetben), Corbu, Brandon – Slagveer (Dusinszki, 72.), Gruber (Zahedi, 65.), Levi. Edző: Hornyák Zsolt.

Paksi FC: Simon B. – Kinyik, Kádár, Vas, Osváth – Kovács N. (Bőle, a szünetben), Windecker (Szabó J., a szünetben), Papp K., Haris (Hahn J., a szünetben) – Skribek (Sajbán M., 70.), Varga B. (Böde, 83.). Edző: Bognár György.

Gólszerző: Spandler (8.), illetve Varga B. (35., 37.), Böde (84., 86.)
Sárga lap: Bartolec (22.), Stronati (34.), van Nieff (79.), illetve Windecker (21.), Kovács N. (45+1.), Papp K. (86.)

További eredmények: Mezőkövesd–Bp. Honvéd 0–0, ZTE FC–MOL Fehérvár 2–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!