Labdarúgás

2023.02.13. 14:30

Menesztette Waltner Róbert vezetőedzőt a Paksi FC!

A szombati, DVSC elleni vereséget követően a Paksi FC vezetősége felmentette Waltner Róbert vezetőedzőt és Ferenczi István erőnléti edzőt a további munkavégzés alól.

TEOL

Waltner Róbert állásába került a debreceni vereség és a gyenge tavaszi rajt

Fotó: KOVACS PETER

A páros 2022. május 26. óta huszonkét tétmérkőzésen irányította NB I-es csapatunkat, mely idő alatt kilencszer nyertünk. Ezúton is mindkettőjüknek köszönjük a PAKSI FC-ért végzett munkájukat, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk!” – áll a klub közleményében. 

„Az új vezetőedző személyéről a későbbiekben születik döntés, melyről szurkolóinkat és a sajtót hivatalos honlapunkon tájékoztatjuk majd” – írják az atomvárosi klub internetes oldalán.

Waltner az OTP Bank Ligában 19 mérkőzésen vezethette a paksi együttest, amellyel hatszor nyert, öt döntetlen és nyolc vereség mellett, a Magyar Kupában pedig a negyeddöntőbe jutott a csapattal. Ugyanakkor a Paksi FC az idei négy bajnokiján még csak két pontot szerzett, szombaton úgy kapott ki 2–1-re Debrecenben, hogy a 90. percben még vezetett 1–0-ra... – BESZÁMOLÓNK ITT! 

Waltner akkor, a mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy nehéz megemészteni egy ilyen vereséget. 

Úgy tűnik, hogy a klubvezetés nem is tudta megemészteni. 

A városban napok óta terjengő pletykák szerint visszatérhet a paksi kispadra Bognár György, aki nyáron viharos gyorsasággal távozott az NB II-ben szereplő MTK Budapesthez, de a jó kezdés után bekövetkező visszaesés után a budapesti klubnál útilaput kötöttek a talpára. 

Bognár György 2020 szeptemberében, éppen egy MTK elleni hazai bajnoki találkozón debütált az atomvárosiak kispadján, az összmérlege jócskán pozitív, 33 győzelem és 14 döntetlen mellett 24 vereséget könyvelt el abban a hatszázegy napban, míg a paksiakat irányította.

Legnagyobb eredménye volt, hogy a Paksi FC-t bejuttatta a MOL Magyar Kupa döntőjébe, amelyet a Puskás Arénában közel 40 ezer szurkoló előtt 3–0-ra veszített el csapatával a Ferencvárossal szemben – ÍRÁSUNKAT ITT TALÁLJA!

„Pakson addig is rendben voltak a dolgok, amíg mi jöttünk, és ezután is rendben lesz, az elmúlt húsz évben ez mindig így volt. Nagyon szurkolok a csapatnak, azt gondolom, a kapcsolatunk megmarad örökre” – fogalmazott az atomvárosiak edzőjeként utolsó nyilatkozatában Bognár György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!