Mérkőzés utáni nyilatkozatok

2023.03.26. 09:39

Lepattanócsatában lát még fejlődési lehetőséget csapatán Djokics Zseljko

Agresszivitásban és lepattanó csatában maradt alul az Atomerőmű KSC Szekszárd a SERCO UNI Győrrel szemben, ez okozta csapatának vereségét Djokics Zseljko vezetőedző szerint.

Berg Sándor

Djokics Zseljko szerint a rájátszásban új versenyhelyzet alakul ki

Fotó: Makovics Kornél

„A győri játékosok élesebbek, agresszívebbek voltak, jobban reagáltak az olyan labdákra, amik egyértelműen egyik csapaté sem voltak. Jobban mentek a támadó lepattanókra, ami tapasztalat – mert ebben van némi hátrányunk –, hanem akarat kérdése. Nem dobtunk olyan szenzációsan, hogy a vendégek kétszer annyi lepattanót szerezzenek az ellenfél palánkja alatt, ők tizenegyet, mi ötöt gyűjtöttünk be. Ebben látok fejlődési lehetőséget. Emellett sok labdát adtunk el olyan pillanatokban, amikor mi vezettünk és uraltuk a mérkőzést” – fogalmazott Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője.

A 21 pontig és 8 lepattanóig jutó Goree Cyesha osztozik edzője véleményén, szerinte is az ötven-ötven százalékos lehetőségek elvesztésében látja a vereség okát.

„Kétélű mérkőzés volt, az döntött a győriek javára, hogy a ki-ki párharcokból ők jöttek ki jobban. Az első félidőben jól védekeztünk, a másodikban viszont hagytuk, hogy Aaryn Ellenberg elkapja a fonalat. Elégedettek nem lehetünk sosem, de ha az eladott labdák számát csökkenteni tudnánk, akkor bárkit képesek lehetünk legyőzni” – fogalmazott a szekszárdiak amerikai-magyar magasembere.

A mérkőzésről tudósításunkat >>> ITT OLVASHATJA<<<

A szekszárdiak vezetőedzője a jövő héten kezdődő playoffról is elmondta a véleményét.

„A rájátszás új versenyhelyzetet teremt, mert nincs már fiatalszabály. Ez minket annyiban nem érint, mert vannak olyan fiataljaink, akikben hiszek és akik többet tudnak hozzáadni a játékunkhoz, mint tették a mai mérkőzésen. Ha ez összejön, lesz keresnivalónk a PEAC ellen” – mondta Djokics Zseljko, aki hosszú idő után tudott ismét tizenkét játékossal készülni, miután visszatért sérüléséből Boros Júlia, Holcz Rebeka és Horváth Dóra is.

Az NKA Universitas PEAC elleni, két győztes mérkőzésig tartó negyeddöntős párharc első mérkőzését kedden 18 órakor rendezik a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián, a másodikra pénteken Szekszárdon kerül sor (18 óra). Ha szükséges, a mindent eldöntő harmadik találkozót vasárnap rendezik a baranyai megyeszékhelyen.

Tippmix Női NB I/A, alapszakasz, 22. forduló
Atomerőmű KSC Szekszárd–SERCO UNI Győr 75–83 (25–29, 22–14, 13–16, 15–24)
Szekszárd, 1100 néző. V: Tóth C., Goda, Farkas G.
SZEKSZÁRD: STUDER 8/3, Dudásová 11/3, Miklós M. 13/3, Bálint R., GOREE 21. Csere: KRNJICS 14, Mányoky, Wallace 8, Boros J. Edző: Djokics Zseljko
GYŐR: ELLENBERG 18/6, DOMBAI 15/9, DUBEI 11/3, Török Á. 5/3, P. Williams 6. Csere: Ruff-Nagy 14/9, Bach 9/3, Oroszová 2, Varga Zs. 3, Weninger. Edző: Cziczás László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!