Cselgáncs Grand Slam

2023.03.31. 17:18

Pupp Réka bronzérmet szerzett a világbajnoki főpróbának számító Grand Slam-tornán

Pályafutása tizenegyedik Grand Slam-érmét gyűjtötte be az Atomerőmű SE cselgáncsozója, miután a törökországi Antalyában zajló tornán felállhatott a dobogó legalsó fokára.

Berg Sándor

Pupp Réka összevetésben negyedik mérkőzését is megnyerte portugál riválisa ellen

Forrás: IJF

Nem borult a papírforma a szezon ötödik Grand Slam tornájának alsó ágán, mert ahogy arra a csütörtöki sorsolás után számítani lehetett, a döntőbe jutásért az Európa-bajnoki ezüstérmese, világbajnoki bronzérmese, Amandine Buchard várt Pupp Rékára. Addig mindkét fél sikerrel vette az előtte álló akadályokat, az Atomerőmű SE olimpikonja például második kiemeltként az első fordulóban erőnyerő volt, így nem kellett tatamira lépnie. A másodikban a hazaiak fiatalját, Zeliha Cincit győzte le karfeszítéssel kevesebb, mint másfél perc dzsúdózás után, a következő ellenfelével viszont közel tíz percig gyűrték egymást, de végül a kínai Yeqing Zhu megkapta harmadik intését. Pupp Réka a negyeddöntőben fél perccel a rendes játékidő vége előtt szerzett vazarival győzte le a spanyol Estrella Lopez Sheriffet, a fináléba jutásért vívott párharcban viszont a francia Buchard tette meg ugyanezt a paksi lánnyal szemben.

A bronzcsatában az a Maria Siderot várt Pupp Rékára, akivel a március elei taskenti tornán szintén a helyosztón került szembe. Akkor a portugált 25 másodperc után önveszélyes mozdulat miatt leléptették, ezúttal viszont jobban tartotta magát. A négyperces rendes játékidőt mindkét fél egy-egy intéssel (sárga lappal) zárták, a ráadás 20. másodpercében aztán a magyar olimpikon végigvitte a győztes mozdulatot. Harmadik helyével 500 kvalifikációs pontot szerzett, amivel hétfőtől egy pozíciót javítva feljött az 52 kilósak világranglistájának harmadik helyére.

Pupp Réka pályafutása tizenegyedik Grand Slam-érmét szerezte, három-három arany és ezüst mellett ez volt az ötödik bronza. A paksi dzsúdós idén három GS-versenyen vett részt, Párizsban második, Taskentben harmadik lett. A mostani torna gyakorlatilag főpróbája volt a május 7-én kezdődő dohai világbajnokságnak.

Ezt olvasta már?

Magabiztos győzelemmel kezdett Antalyában Pupp Réka
A ráadásban jutott nyolc közé a török tornán Pupp Réka
Pupp Rékának spanyol ellenfele sem jelentett akadályt
Bronzéremért küzdhet Antalyában Pupp Réka
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!