Női kosárlabda NB I

2023.04.12. 20:28

A Diósgyőrrel csap össze a bronzéremért a KSC Szekszárd

A DVTK-Hun-Therm lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd ellenfele a női kosárlabda NB I harmadik helyéért kiírt párharcban.

TEOL

A diósgyőriek szerdán, hosszabbítás után 87–77-es vereséget szenvedtek a Serco Uni Győr otthonában, így a kisalföldiek jutottak be a fináléba, ahol a címvédő Sopron Basket vár rájuk. A harmadik helyért kiírt, s az egyik fél második győzelméig tartó párharcban a diósgyőriek lesznek a pályaválasztók, az első mérkőzést most szombaton játsszák a felek Diósgyőrben. A visszavágót pedig – ha jók az információink –, jövő héten kedden vívják majd a szekszárdi városi sportcsarnokban. 

Mint azt megírtuk, a szekszárdiak 2–0-s összesítéssel maradtak alul az elődöntőben a Sopron Baskettel szemben. Az első mérkőzést Sopronban 83–58-ra nyerte meg az alapszakasz-győztes bajnoki címvédő, míg a szekszárdi visszavágón 67–42-re győztek Fegyverneky Zsófiáék. A szekszárdiak eddig négyszer voltak ezüstérmesek a magyar bajnokságban, ez lehet az első bronzérme Djokics Zseljko együttesének. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!