Férfi kosárlabda NB I

2023.04.02. 08:02

Csirke Ferenc: „megérdemeltük volna, hogy a legjobb nyolcba jussunk!”

Csirke Ferenc, az Atomerőmű SE vezetőedzője sajnálja csapatát, amely nem jutott be a legjobb nyolc közé a férfi NB I-ben. Most már a kupára koncentrálnak.

TEOL

Mint arról beszámoltunk, az Atomerőmű SE 82–74-re kikapott az Egis Körmend otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának utolsó fordulójában, így nem jutott be a felsőházi rájátszásba. Csirke Ferenc vezetőedző és a csapatkapitány, Kovács Ákos értékelt. 

„Sajnálom a csapatot, én úgy érzem, hogy megérdemeltük volna, hogy a legjobb nyolcba jussunk, hiszen, nagyon rég volt példa arra, hogy tizennégy győzelemmel egy csapat ne jusson be a playoffba. A fiúk nagyon sokat dolgoztak, és a körülményekről nem szeretnék beszélni, de nagyon nehéz szezonkezdés van mögöttünk, ehhez képest, úgy érzem, hogy mindenki megtette a magáét. A kupában még versenyben vagyunk, a playoutban pedig szeretnénk megnyerni minden meccset” – fogalmazott Csirke Ferenc. 

Sajnos a mai napon nem volt esélyünk a győzelemre, a Körmend végig vezetett, és talán a harmadik negyedben sikerült felzárkózni kicsit, túl sok könnyű kosarat engedtünk nekik, és így nem lehet nyerni. Innentől kezdve a kupában a legjobb négybe szeretnénk jutni” – összegzett Kovács Ákos.

Férfi kosárlabda NB I, alapszakasz, 26. forduló
Egis Körmend–Atomerőmű SE 82–74 – a találkozóról részletes beszámolót itt talál, KATTINTSON IDE!

Mivel a középszakaszt ebben a szezonban a szövetség kivette a menetrendből, a tabella első nyolc helyezettje rögtön az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntőbe jut, a 9-14. helyezettek a bennmaradásért játszanak a körmérkőzéses playoutban. Az alsóházba bónuszpontokat hoznak magukkal az alapszakaszból a csapatok: a 9. helyezett 6 pontot, a 10. helyezett 5 pontot, a 11. helyezett 4 pontot, a 12. helyezett 3 pontot, a 13. helyezett 2 pontot, a 14. helyezett 1 pontot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!