Euroliga

2023.04.18. 15:19

Djokics Zseljkónak igaza lett, a Fenerbahce ült fel Európa trónjára

Török házirangadón a Fenerbahce 99–60-ra kiütötte a Mersin együttesét, ezzel története első Euroliga-címét szerezte. Az isztambuli együttes egy csoportban szerepelt az Atomerőmű KSC Szekszárddal, melytől emlékezetes mérkőzésen kapott ki.

TEOL

Victoria Vivians tör kosárra Natasha Howard (6) és Kiah Stokes (41) mellett

Fotó: Makovics Kornél

Második alkalommal jutott el az első számú európai női kupadöntőig a Fenerbahce, de amíg első fináléját elveszítette tavaly a Sopronnal szemben, ezúttal esélyt sem adott a szintén török Mersinnek (99–60). Az isztambuliaknál Breanna Stewart 35 pontig jutott, amivel az amerikai erőcsatár kiérdemelte a döntő legértékesebb játékosának járó elismerést (MVP).

A törökök elképesztő feltámadást produkáltak az Euroligában, ahol az első két csoportmérkőzésüket elveszítették, a következő tizenhatot (!) – beleértve a Sopron elleni két negyeddöntőt – viszont kivétel nélkül megnyerték. A lengyel Polkowice elleni nyitófordulós vereség mellett Szekszárdon maradtak még alul, a november 2-i drámai mérkőzésen, kétszeri hosszabbításban győzte le a KSC 103–101-re Marina Maljkovics együttesét. Az egyben a kék-fehérek első Euroliga-sikere volt. Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője a szezon során többször hangsúlyozta, szerinte a későbbi győztest sikerült legyőzniük hazai pályán, telt ház előtt azon az őszi estén – és igaza lett!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!