Íjászat

2023.04.08. 11:21

Egymás után fúródtak az őzike szívébe a nyílvesszők – képek

Kiválóan teljesítettek a házigazda Paksi Celőke ÍE versenyzői a Cseresznyésben megrendezett minősítőn, hiszen hét kategóriában is a dobogó tetejére állhattak.

TEOL

Fotó: Molnár Gyula

A Magyar Íjász Szövetség és a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület a cseresznyési iskola környékén rendezte meg a háromdimenziós szakág nyitóversenyét. Tolna vármegyét ezúttal három egyesület képviselte, a házigazda mellett a nagydorogi Várta Hagyományőrző Íjász Közhasznú Egyesület és a dunaföldvári Vallum Íjász Egyesület versenyzői mérették meg magukat. Mint azt Makai Róbert, a rendező egyesület elnöke hírportálunknak elmondta, Európa-bajnokok és világbajnokok is voltak a mezőnyben, a versenyen első-, másod-, és harmadosztályú minősítést is lehetett szerezni, ami azért volt fontos, mert a szövetség ezek alapján dönti majd el, hogy kik kerülnek be a válogatott keretébe. 

A többi minősítést majd  kétnapos Grand Prix-versenyken, és az országos bajnokságon lehet majd meglőni. Ilyen GP lesz majd Szekszárdon Sötétvölgyben az Alisca Íjász egyesület szervezésében, illetve Gyönkön a Tolnai Tájak Íjász Egyesület szervezésében. A HDH-IAA nemzetközi szabály rendszer szerint felépített pályán huszonnyolc célt kellett leküzdeni, volt szarvas, muflon, medve, párduc, de őz, nyúl és fácán is. Mint az alábbi eredményekből kiderül, igen jól céloztak a paksi, a nagydorogi és a földvári íjászok. 

Remek időben rendezte meg a Celőke ÍE az évadnyitó versenyt

Eredmények. BB fiatal felnőtt nő: 1. Kolozsvári Alexandra (Paksi Celőke). BB felnőtt férfi: 3. Kaszás Richárd (Paksi Celőke). CU junior férfi: 1. Gungl Benjamin Csaba (Paksi Celőke). CU felnőtt férfi: 6. ifj. Bóka László (Paksi Celőke), ...12. Bóka László (Paksi Celőke). HU junior férfi: 1. Helfrich Patrik (Paksi Celőke). HU felnőtt férfi: 1. Szollár András (Várta HÍKE), ...8. Apró Krisztián (Paksi Celőke). PBHB felnőtt nő: 1. Hoffer Erzsébet (Vallum ÍE), 2. Hefkóné Patai Mária (Vallum ÍE). PBHB felnőtt férfi: 4. Hefkó Sándor (Vallum ÍE). PBHB veterán férfi: 1. Vörös István (Paksi Celőke). TRLB veterán férfi: 1. Böde Sándor (Vallum ÍE). TRRB mini nő: 2. Kövi Dorka Eszter (Paksi Celőke). TRRB mini férfi: 1. Csoma László Péter (Paksi Celőke). TRRB fiatal felnőtt férfi: 1. Salamon Zsombor (Paksi Celőke). TRRB veterán férfi: 1. Gergely Ferenc (Paksi Celőke).   

A kategóriák jelölése. Csigás kategória (CU), 3D Hunter (HU), Csigás barebow kategória (CB), (Olimpiai) reflex kategória (R), Vadászreflex kategória (TRRB), Longbow kategória (TRLB), Barebow kategória (BB), Számszeríj kategória (CRB), Primitive bow és horse bow (PBHB). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!