Emléktorna

2023.04.19. 09:30

Korábbi játékosuk, Tádé emlékéért futballoznak a tornán a csapatok

Négy klub részvételével rendezik meg szombaton a Kecskebéka „Tádé” Emléktornát, tovább őrizve emlékét a korábbi kiváló sportembernek, kedvelt testnevelő tanárnak.

TEOL

Kecskebéka „Tádé” Emléktorna névre keresztelt öregfiúk tornával tiszteleg korábbi játékosa, Horváth Péter előtt a Szekszárdi UFC. A megmérettetésen kétszer 12 perces mérkőzéseket játszanak a csapatok a kispályás szabályok szerint. A torna elnevezése nem véletlen, ez vált ugyanis a 2021 októberében 59 évesen elhunyt korábbi kiváló sportember és kedvelt testnevelő tanár egyik szállóigéjévé. Szavajárásai közé tartozott még a röpcédula és a nyekenyóka, így ezeket a címeket kapják majd a torna különdíjasai. Az eredményhirdetésen jutalmazzák a legjobb kapust („röpcédula-díj”), a gólkirályt („nyekenyóka-díj”) és a legjobb játékost („kecskebéka-díj”).

„Fontosnak tartjuk, hogy a klubunkhoz valamilyen szállal kötődő legendáink emlékét tovább őrizzük, így ezúttal ismét egy emléktornával tisztelgünk egykori játékosunk, Horváth Péter előtt – nyilatkozta Vizdár Zsolt klubmenedzser. – A szombaton sorra kerülő baráti összejövetelre azok a csapatok kaptak meghívást, ahol Tádé játékosként megfordult, ilyen a Kisdorog, a Kajdacs, az Őcsény, a Szekszárd és a Paks. Utóbbi csapat képviselői sajnos nem tudnak jelen lenni a tornán, mert az „öregfiúk” játékosai utánpótlásedzőként tevékenykednek és nekik aznap csapataikkal van mérkőzésük” – olvasható a klub honlapján.

A program
8.30 Őcsény–Szekszárd
8.55 Megnyitó
9.00 Kajdacs–Kisdorog
9.30 Szekszárd–Kajdacs
10.00 Őcsény–Kisdorog
10.30 Őcsény–Kajdacs
11.00 Szekszárd–Kisdorog
11.45 Eredményhirdetés

A Szekszárdi UFC tavaly nyáron a fiatalok számára rendezte meg első alkalommal, de hagyományteremtő jelleggel a H-VILL Horváth Péter „Tádé” Emléktornát, melyen hat egyesület nyolc csapata mérte össze tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!