NB III-as foci

2023.04.09. 17:52

Sorozatban a harmadik hazai bajnokiját is megnyerte a Majosi SE!

A Majosi SE 2–0-ra legyőzte a Meton-FC Dabas SE-t az NB III-as focibajnokság Közép csoportjában. Kardos Ernő csapata egymás után a harmadik hazai meccsét nyerte meg.

R. G.

A két gólig jutó Lizák Péter (jobbról) volt a dabasi mérkőzés hőse

Fotó: Makovics Kornél

Újabb alsóházi rangadó várt a majosiakra, ráadásul a klub Facebook-oldala is úgy harangozta be az összecsapást, hogy „hatpontos” meccset játszanak majd a világoszöldek. A találkozó előtt a dabasiak úgy álltak négy ponttal a majosiak mögött, hogy egy mérkőzéssel kevesebb állt a nevük mellett a tabellán.

Kellett tehát nagyon a győzelem, s ezt végül ki is harcolták a majosi legények! Az első félidőben is inkább ők kezdeményeztek, a másodikban pedig már a gólok is megjöttek. A 47. percben egy szép kontra végén Lizák Péter talált be a vendégek kapujába, majd újabb három perc elteltével ismételten a rutinos támadó volt eredményes – ezúttal tizenegyesből. 

A Majosi SE-nek nagyon megy mostanság hazai pályán, ez volt zsinórban a csapat harmadik győzelme. A Dunaújvárost 1–0-ra, a Kecskemét második számú csapatát 3–0-ra verték meg Kugli Ákosék, akik korábban az MTK fiataljaival 1–1-re végeztek, így saját pályájukon már négy bajnoki mérkőzés óta veretlenek. 

NB III, Közép csoport, 30. forduló
Majosi SE–Meton-FC Dabas SE 2–0 (0–0)
Majos, V: Horváth P. (Nagy M., Burján I.)
Majosi SE: Vukman – Széles (Lakatos-Lengyel, 25.), Budai I., Tratnyek, Kugli, Petrovics – Nagy N. – Hock, Keczeli (Rituper, 70.), Lizák P. (Pál M., 80.) – Sajnovics. Vezetőedző: Kardos Ernő.
Dabas: Berta – Berta, Földes, Forgács, Dudás – Majzik (Bokros, 80.), Erős (Molnár Z., 84.), Domokos, Ágoston (Fazekas Á., 60.), Benkő (Pleszkán, 60.) –Lux, Lettner. Vezetőedző: Tóth László. 
Gólszerző: Lizák P. (47., 50., a másodikat 11-esből). Kiállítva: Dudás D. (92.). 

A Szekszárdi UFC korábban 1–1-es döntetlent játszott a Bp. Honvéd otthonában, míg a Paksi FC II hazai pályán 4–2-re kikapott az Iváncsától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!