Cselgáncs GP

2023.05.28. 13:13

A későbbi bronzérmes állította meg Linzben Cirjenics Miklóst

Grand Prix-hetedik hellyel tért vissza hosszú kihagyása után Cirjenics Miklós, az Atomerőmű SE cselgáncsozója, akinek horgára nagy hal is akadt a linzi versenyen.

B. S.

A brit Rhys Thompson (kékben) állította meg Cirjenics Miklós menetelését

Forrás: IJF

A januári, portugáliai Grand Prix után lépett ismét tatamira nemzetközi versenyen Cirjenics Miklós, bízva abban, hogy az akkori hetedik helyet legalább meg tudja ismételni. A paksi dzsúdós a 100 kilogrammosok világranglistáján elfoglalt 62. helyével nem volt kiemelt a felső-ausztriai versenyen, ahol így már az első fordulóban érdekelt volt. 

A nála hatvan pozícióval hátrébb álló Nathaniel Keeve volt az első ellenfele, akin 1:46 perc után vazarit ért el. Az amerikait később ápolni kellett, majd négy másodperccel a rendes játékidő vége előtt egy szabálytalan megmozdulás miatt leléptettek. A második körben már egy komolyabb rivális jött Cirjeniccsel szembe a ranglistán 12. Simeon Catharina személyében. A 33 éves magyar olimpikon nagy csatát vívott a hollanddal, aki ellen fél percen belül kétszer is megintették, de végül egy vazarival a paksi ment tovább, 3–3-ra kiegyenlítve az egymás elleni párharcukat. A negyeddöntőben a komolyabb tapasztalattal nem rendelkező brit Rhys Thompson következett, aki visszavágott az év eleji almadai vereségért, s két vazarival szűk két perc alatt lerendezte a csatát. 

A vigaszág első fordulójában a világranglistán 28. dán Mathias Madsen jött az ASE klasszisával szembe, amiből a skandináv jött ki győztesen egy hajrában szerzett vazarival. Madsen aztán meg sem állt a bronzéremig, a helyosztón Vég Zsombort győzte le.

Az egyszeres Grand Prix-győztes, háromszoros bronzérmes Cirjenics Miklós hetedik helyével 182 kvalifikációs pontot szerzett, amivel jó néhány helyet előrébb lép majd a friss világranglistán, de kellenek még a jó szereplések ahhoz, hogy a riói és a tokiói ötkarikás játékok után Párizsban is ott legyen.

Az Atomerőmű SE másik indulójának, Gercsák Szabinának kevés hiányzott a bronzéremhez, de végül ötödik lett a linzi versenyen.

A következő komolyabb megmérettetés az ulánbátori Grand Slam lesz, a június 23-25-i viadalon a tervek szerint Gercsák Szabina (70 kg) mellett Pupp Réka (52 kg) is tatamira lép majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!