Motokrossz

2023.05.26. 13:40

A pünkösdi hosszúhétvégén a motokrosszé lesz a főszerep Zombán

Szombaton a Classic Motocross Országos Bajnokság és Kupa harmadik fordulóját rendezik a zombai pályán, ahol vasárnap a Dél-MX sorozat indulói róhatják a köröket.

B. S.

Pünkösdhétvégén duplázik a zombai pálya

Fotó: Wágner Olivér

Két napon át tartó programsorozattal várja a motorsport szerelmeseit Zomba, a település határában elterülő krosszpályán a hétvége mindkét napján nagy csatákra van kilátás. A motorosok szombaton és vasárnap is 8 órától edzenek, a versenyek 12 órától kezdődnek.

Felvezetésnek szombaton a Classic Motocross Országos Bajnokság és Kupa harmadik fordulóját rendezik meg, melyre közel nyolcvan előregisztráció érkezett be. Az oldtimer kupasorozatban, melybe 20 évnél fiatalabb motorral nem lehet nevezni, a kétkerekűeket évjárat szerint sorolják be a kategóriákba. A Dél MX Motorsport Egyesület az első, monori fordulóban három versenyzővel képviseltette magát. Langer József egy 1986-os Hondával állt rajthoz és nyerte meg az EVO kategóriát, Raczky Balázs a Millenium EVO kategóriában végzett az összetett élen (1991-1997-es motorok állhattak rajthoz), míg Sajó Zsolt a Juniorban (1998-2003) ötödik lett. A hódmezővásárhelyi második fordulóban Raczky a hetedik, Sajó ismét az ötödik helyen végzett.

Pünkösdvasárnap a Dél-MX sorozat indulói veszik birtokba a pályát. A 2006 óta rendezett verseny hetedik szezonja (korábban Dél Kupaként futott) március elején Faddon rajtolt el 130 motorossal. Várhatóan a száz fölötti létszám most is meglesz, a versenyzők ezúttal is kilenc kategória (szenior, 65 és 85 köbcenti, női, hobbi, amatőr, kezdő, open, haladó) közül választhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!