Kosárlabda

2023.05.05. 11:04

Távozik az Atomerőmű SE-től a klub örökös bajnoka, Jan Pavlík

Közel húsz év közös munka után távozik az Atomerőmű SE-től Jan Pavlik, a paksi klub egykori játékosa, majd későbbi edzője.

TEOL

Jan Pavlik ebben a szezonban az Atomerőmű KSE Bonyhád vezetőedzői pozícióját tölti be

Fotó: Máté Réka

„Jan játékosként 2004. szeptember 26-án szerződött először az Atomvárosba, a piros-kék csapattal 2005-ben és 2006-ban is bajnok lett, szerepelt a bajnokság negyed- és elődöntőjében, a Magyar Kupát pedig 2005-ben emelhette a magasba. Játékospályafutása befejezése után klubunknál helyezkedett el több pozícióban is. Utánpótlásedzőként az egyik legnagyobb eredményét a 2021/22-es szezonban érte el, az U16-os csapattal országos második helyen végeztek. 2022 nyarán a B-csoportos fiókcsapatunk, az Atomerőmű KSE Bonyhád felnőtt és U20-as csapatának vezetőedzője lett, ahol jelenleg a felnőtt csapattal a 9. helyért küzdenek, az U20-as csapattal alapszakasz bajnokok lettek, U18-as csapatunkkal pedig az országos döntőre készülnek” – áll az ASE közleményében.

A paksi klub 2020-ban az „örökös bajnok” címben ismerte el a korábbi cseh válogatott kosárlabdázót. A 48 esztendős cseh-magyar kettős állampolgárságú egykori bedobó-hátvéd úgy érzi, 19 év után szüksége van a váltásra. 

„Szeretném megköszöni mindenkinek, aki az utolsó 9 éven keresztül segített és támogatott, kollégáimnak, szülőknek, szurkolóknak! Voltak nagyon nehéz időszakok, volt, amikor könnyen mentek dolgok, mindig igyekeztem a legjobbat kiadni magamból az adott szituációban, az adott feltételeket figyelembe véve. Nagyon büszke vagyok fiatal tanítványaimra, akikkel több szezonon keresztül is nagyon sikeresek voltunk, többen nemzeti utánpótlásválogatottban szerepeltek és többen az A csoportban is bemutatkoztak. Úgy érzem, hogy jelenleg szükségem van a váltásra, új impulzusokra, új tapasztaltokra. Az ASE örökre a szívemben marad, sok sikert kívánok a klubnak és mindenkinek, akik keményen dolgoznak a klub fejlődéséért. Minden szurkolónak minél több élményt és sikert kívánok! Soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő, ha egyszer úgy hozza az élet, újra harcolni fogok az ASE-ért” – fogalmazott búcsúüzenetében Jan Pavlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában