Női futsal Magyar Kupa

2023.05.07. 14:47

Ezüstérmes a Magyar Kupában a Tolna-Mözs női csapata

A DEAC a Főnix Arénában rendezett fináléban 2–0-ra győzte le a 2F-BAU Tolna-Mözs csapatát, ezzel megvédte címét a női futsal Magyar Kupában.

B. S.

Krascsenics Petráék (kék-fehérben) ezüstérmesek

Fotó: Molnár Péter

Öt hét alatt ötödször találkozott egymással a két csapat, hogy valamelyik fél oldalára billenjen a közelmúlt mérlege. Ehhez a Debrecen már a második percben közelebb került, Horváth Viktória balról, kilenc méterről vette be Deczki Vanda kapujának hosszú felső sarkát. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék képe, de komoly gólszerzési lehetőséget nem hozott a találkozó első félideje. Fordulás után is ez volt elmondható a mérkőzésről, a játékrész közepén aztán Fülöp Diána lövését védte a tolna-mözsiek kapusa, a kipattanó azonban Nagy Anikót találta meg, aki ezzel lezárta a kupadöntőt.

A Tolna-Mözs 2014, 2018, 2019 és 2022 után játszott ismét döntőt, s szerezte meg negyedik ezüstérmét, a debreceniek sorozatban harmadik kupagyőzelmüket ünnepelhették.

 

Magyar Kupa, döntő
2F-BAU Tolna-Mözs–DEAC 0–2 (0–1)
Debrecen, Főnix Aréna. V.: Tóth-Tolnay (Kiss G., Apkó)
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Sajabó, Kiss G. Csere: Wiesner, Krascsenics P., Nagy N., Nagy-Györgyné Horváth, Tancsa, Csapó. Edző: Reveland Zoltán
DEAC: Torma – Tóth N., Üveges, Fülöp D., Horváth V. Csere: Kopjári, Csepregi, Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Czégény, Tóth A. Edző: Quirikó Vivien
Gólszerző: Horváth V. (2.), Nagy A. (29.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!