Sérülésjelentés

2023.05.17. 09:39

Szalagok szakadtak, kihagyás vár Kádár Tamás

Elülső szalagszakadást és részleges hátsó szalagszakadást szenvedett Kádár Tamás, a Paksi FC védője hétvégén a Mezőkövesd otthonában.

TEOL

Kádár Tamásra egy ideig nem számíthatnak a paksiak

Fotó: Koncz Márton

Újabb középhátvéd dőlt ki a szezon hajrájában a Paksi FC-nél, miután kiderült, a Mezőkövesd ellen 6–1-re elveszített találkozó 34. percében lecserélt Kádár Tamás elülső szalagszakadást és részleges hátsó szalagszakadást szenvedett. Ha lehet ilyet mondani, a korábbi 57-szeres magyar válogatott még szerencsésen megúszta a David Babunskival történt ütközést, az elsődleges diagnózis szerint ugyanis a szárkapocscsonttörés sem volt kizárható. 

„Feszülő érzés van a lábamban, rá tudok állni, de menni már csak nehezen. Egyelőre még nem lehet tudni, mennyi időt vesz igénybe a felépülés” – fogalmazott szűkszavúan Kádár Tamás klubja honlapján.

A rutinos hátvédnek fizikálisan, a Paksnak viszont átvitt értelemben fájhat az ő elvesztése, ugyanis a dobogó megtartása, s azzal az Európa-konferencialiga selejtezőjében való szereplés szempontjából a következő napokban fontos két mérkőzés vár a csapatra. A pénteki Puskás Akadémia elleni hazai (18.30 óra), valamint a jövő heti zalaegerszegi bajnokit (ennek pontos időpontja még nincs meg) így Lenzsér Bence mellett Kádár Tamás nélkül lesz kénytelen lejátszaniuk az atomvárosiaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!