Sakk

2023.05.19. 14:30

Szombaton újfent megmérkőznek a Twickel Kupáért

Huszonnyolcadik alkalommal ülnek asztalhoz a sakkozók a Twickel Kupán, amelyet szombaton rendeznek a PTE szekszárdi karán.

TEOL

Fotó: Mediaworks

Szuhai Balázs versenyigazgató 2013-ban vette kézbe a szervezést, így ő idén jubilál. A 28.Twickel Kupára hatvanan neveztek, így mondhatni, hogy népes mezőny ül majd le az asztalokhoz holnap reggel 9.30 órakor. Az A csoportba kerülők 7 fordulós, 2×15 perces játékidejű meccseket játszanak, eredményeik nemzetközi értékszámot módosítanak. A B csoportba amatőröket soroltak, s mint azt a szervező kiemelte, örömteli, hogy tíz utánpótláskorú sakkozó is nevezett. A várható eredményhirdetés 15.30 körül lesz. Az A csoport 1-8. helyezettje részesül díjazásban, de rengeteg különdíjjal is készültek a szervezők. A B csoport 1-3 helyezettje, valamint külön értékelve a 14 év alattiak 1-6 helyezést elérő fiatalok sem mennek haza üres kézzel. A versenyt három bíró fogja felügyelni, a pécsi Bóta András főbírót a szekszárdi Tálos Jánosné és Gál Péter segíti. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában