Labdarúgás

2023.06.12. 19:07

A mórágyiak futballistája, Régi Dominik volt a tavaszi szezon legjobbja

Az ezüstérmes Mórágyi SE-ből került ki a 2022/2023-as megyei II. osztályú focibajnokság tavaszi idényének legjobbja: Régi Dominik hét alkalommal szerepelt a hétvégék csapatában, így ő érdemelte ki a szakma különdíját.

Berg Sándor

Régi Dominik (a labdával) nagyszerű tavaszt produkált, hétszer került be a

Fotó: Kiss Albert

A tizenhárom tavaszi fordulóban a tizenkét klub (mint ismert, a Dunakömlődi SE télen visszalépett) összesen nyolcvanhárom játékost adott a hétvége válogatottjaiba: érdekesség, hogy bár a legtöbb labdarúgó a Tolna VFC-től került ki (11), mégsem került be onnan játékos a tavasz válogatottjába, míg a legkevesebbet a szezon hajrájában a kizárás sorsára jutó Simontornya TC adta (4). A tizenegybe viszont hét egyesület ad játékost, közülük kettőt a bajnok Nagymányoki SE. 

A völgységiek remek második félévet produkáltak, tíz meccsükből kilencet megnyertek, amivel a téli egypontos hátrányból a végére hatpontos előnyre tettek szert a mórágyiakkal szemben. A tavaszt a Gere Oszkár, Komáromi Bence edzőpárossal végigvivő gárda végül a harmadik legkevesebb kapott góllal és a legtöbb lőtt találattal zárta a szezont. A válogatott védelmében Bognár Sándor négyszer, támadósorában a gólkirály Lajos Dávid ötször szerepelt, így mindkettejük helye megkérdőjelezhetetlen volt.

Az idény legjobbját mégsem a bajnok adja, hanem az ezüstéremmel vigasztalodó Mórágy. A gárda gyakorlatilag egy hónap alatt veszítette el az aranyat, hiszen ebben az időszakban négy mérkőzésen hét pontot bukott. Régi Dominikre ekkor sem lehetett panasza Illés Béla vezetőedzőnek, aki többször is a mezőny legjobbjaként jellemezte a végül hét találatig jutó 27 esztendős középpályást. A mórágyiaktól még a 19 éves Kis Levente és az ezüstcipős támadó, Acsádi Dániel került be a válogatottba.

A TAVASZI SZEZON VÁLOGATOTTJA

Seregi Szabolcs (Aparhanti SE) 5 – Kis Levente (Mórágyi SE) 3, Bognár Sándor (Nagymányoki SE) 4, Prantner Tamás (ASE Paks) 4, Guzorán Péter (Bonyhád-Börzsöny SE) 4 – Reichert Krisztián (Kisdorogi FC) 2, Régi Dominik (Mórágyi SE) 7, Baros András (Faddi SE) 3 – Lajos Dávid (Nagymányoki SE) 5, Prantner Zoltán (ASE Paks) 4, Acsádi Dániel (Mórágyi SE) 3 

A dobogó legalsó fokára az utolsó pillanatban fellépő Bonyhád-Börzsöny ősszel még az első helyért harcolt, a tavaszt viszont öt vereséggel és hét nyeretlen mérkőzéssel kezdte (nem számolva a később törölt Simontornya elleni sikert). A hajrára viszont összekapta magát Töttős László csapata, az egyik legjobb védelemmel rendelkező gárdából pedig Guzorán Péter érdemelte ki a válogatottságot.

A hátvéd mellett az aparhanti Seregi Szabolcs is átmentette jó formáját őszről, ezzel tavasszal is ő védi a válogatott kapuját. A 23 éves hálóőr akár duplázhat is, hiszen januárban egyszer már kiérdemelte a megyei II. osztály közönségdíját.

A bronzéremről éppen, hogy lecsúszó Faddot a középpályás Baros András, az ASE Paksot pedig a két Prantner, a védő Tamás és a csatár Zoltán képviseli. A Kisdorog a szezon második felére megtáltosodott, ebben pedig nagy szerepet játszott a télen Tevelről igazolt Reichert Krisztián. A támadó  középpályás tizenegy bajnokin hétszer talált be, emellett a mezőnymunkájával is rászolgált a válogatottbeli „meghívóra”.

KERESSÜK A KÖZÖNSÉGDÍJAST!

A szakmai díjazott mellett idén is jutalmazzuk majd a közönségdíjast. Olvasóink egy héten keresztül, jövő héten hétfő (június 19.) 17 óráig adhatják le voksukat a kedvencükre. A szakmai díjazottra, Régi Dominikra már nem adható le szavazat. 

A szakmai díjas mellett minden évben egy közönségdíjast is választunk. Most önökön a sor, hogy eldöntsék, a tavaszi válogatottba bekerült játékosok közül ki nyújtotta a legjobb teljesítményt. Szavazni egy héten keresztül, június 19-ig, hétfőig lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!