Férfi NB I-es kosárlabda

2023.06.01. 16:10

„A sérülések miatt elfogytunk, az utolsó két hétben alig volt komoly edzésünk” – Csirke Ferenc

Az Atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabdacsapatának vezetőedzője bízik abban, hogy a harcos modor mellett minőségben erősíteni tudnak a következő szezonra.

TEOL

Csirke Ferenc számára végeredményben csalódásként éli meg az idei szereplésüket

Fotó: Molnár Gyula

Új edzővel és légiósokkal, valamint nagy célokat kitűzve vágott neki a 2022/2023-as élvonalbeli idénynek az Atomerőmű SE. Mondhatni csak jobban sikerülhetett az éve a paksi klubnak, hiszen az előző szezonban az utolsó mérkőzésig bizonytalan volt, hogy egyáltalán megőrzi-e NB I-es tagságát. Csirke Ferenccel az alapszakasz záró fordulójában is megvolt az esélyük, hogy a felsőházba jussanak, ez nem sikerült és végül a 11. helyen zárták a bajnokságot.

„Ha a tényeket és a számokat nézzük, akkor nagyjából az utolsó öt mérkőzés nem osztott, nem szorzott abból a szempontból, hogy az alsóházban azért ment a küzdelem, hogy ki essen ki az A-csoportból – fogalmazott a TelePaks Lelátó című műsorában Csirke Ferenc, hozzátéve, amikor az alapszakasz végén eldőlt, hogy nem jutnak rájátszásba, az volt a céljuk, hogy megtartsák a kilencedik helyüket. – Nehéz ilyenkor már a játékosokat motiválni, ez az Oroszlánynak sikerült. Úgy tudom, hogy a playoutban is komoly prémiumokért játszottak. Mi a sérülések miatt elfogytunk, az utolsó két hétben alig volt komoly edzésünk, öten-hatan jelentkeztek, sokan sérülten vállalták a játékot.”

A paksiak vezetőedzője kérdésre válaszolva elmondta, céljuk a playoffba kerülés volt, az álmuk pedig, hogy a nyolcadiknál előrébb végezzenek. Emellett a kitűzött győzelmi szám a tizenhárom volt az alapszakasz során, amit eggyel túlteljesítettek (mint fogalmazott, a 14 az elmúlt húsz évben rájátszást ért volna), de végeredményben csalódott a szereplés miatt.

– Pozitívum, hogy volt tartása a csapatnak – folytatta a pécsi szakember. – A hiányzók nemcsak a mérkőzésekről hiányoztak, hanem az edzésekről is. Sokszor alacsony létszámmal tudtunk edzeni, azok a játékosok, akik végig húzták a csapatot, százszázalékot adtak mindig. Az a három-négy játékos január, február környékén ha megcsömörlöttek volna ettől a szituációtól, egy szót nem szólhattunk volna. Amit év elején mondta, hogy harcos csapat leszünk, mely felszántja a parkettát, remélem, átjött a szurkolóknak. Bízom benne, hogy ez megmarad jövőre és minőségben is tudunk erősíteni – zárta Csirke Ferenc.

A szurkolóknak ígéretet tett arra, hogy a következő szezonra olyan ütőképes csapat raknak össze, mely talán újra régi fényében tündököl majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!