Strandlabdarúgás

2023.06.22. 12:17

Bonyhádi kupagyőzelem Balatonlellén, bronzérmes az Öregfiúk csapata

Az elmúlt hétvégén strandlabdarúgó tornákon szerepelt a Bonyhád BFC. A felnőttek meg sem álltak a kupagyőzelemig Balatonlellén, míg az öregfiúk az előző évi harmadik hely után ezúttal is bronzérmet szereztek.

Munkatársunktól

A kupa legjobbjának megválasztott Genczler Kornél egyik látványos megmozdulása

Forrás: Bonyhád BFC

A Bonyhád megfiatalított együttessel érkezett a Balaton partjára, de soraiban a hiányzók ellenére is több válogatott játékossal. A völgységiek magabiztosan jutottak el az elődöntőig, ahol azonban a budapesti Nimród SE ellen igencsak komoly ellenállásba ütköztek. A válogatott Bocsev vezette ellenfél igen szervezett játékával nehezen boldogult a BFC, a találkozó 1–1-es döntetlenre végződött és miután a hosszabbításban nem esett gól, jöhettek a büntetők. Az idegek harcát végül a Bonyhád bírta jobban. A másik ágon a balatonföldvári meglepetéscsapat a Keresztes Lovagokat is legyőzve jutott a fináléba (2–1). A szigetváriak végül a bronzéremmel vigasztalódhattak. 

A döntőre nagyon összekapta magát Bölcsföldi Zoltán együttese és a torna legjobbjának is megválasztott Genczler Kornél mesterhármasával már az első harmad után 3–0-ra vezetett. A folytatásban már „csak” az előnyt kellett tartaniuk, mely sikerült is, Kaufmann Bence és Guzorán Péter találatára mindkét harmadban csupán egy-egy válasz kötött ki a legjobb kapusnak megszavazott Dr. Szabó Szilárd hálójába, így a Bonyhád BFC 5–2-es siker után vihette haza a kupát.

Veretlenül lett kupagyőztes a Bonyhád BFC csapata
Forrás: Bonyhád BFC

Az öregfiúknál igen erős mezőny gyűlt össze Balatonlellén, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy az előző két év bajnoka, a budapesti Blue Jeans csupán az ötödik helyen zárt ezúttal. A Bonyhád BFC kissé tartalékosan, de többek között korábbi válogatottjaival, Jaksa Péterrel, Máté Norberttel és Tóth Adriánnal a soraiban ezúttal is felkapaszkodott a dobogóra. A völgységiek csupán az ezüstérmes Doppos Palától büntetőkkel, illetve a nagy rivális, az előzetesen legnagyobb esélyesnek kikiáltott Goldwintól kaptak ki. A szeniorok között utóbbi csapat  lett a bajnok, mely lényegében az előző évtized magyar válogatottjával lépett homokra, a Ficsór Dávid, Fekete Viktor, Besenyei Ferenc, Ughy Márk, Berkes László, Vernyik Dávid és Simonyi Gábor fémjelezte gárdát egyedül a Doppos Pala (Csopaki, Szente, Vígh, Ulviczki) tudta megszorongatni.

A Bonyhád BFC Öregfiúk csapata és lelkes szurkolóik
Forrás: Bonyhád BFC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!