Ultrafutás

2023.06.28. 16:45

Egy korszak ér véget: az idei lesz az utolsó 160 kilométeres verseny a Korinthoszon

Anyagi okok miatt a jövőben nem rendezik meg az egyik legnagyobb hazai ultrafutóverseny, a Korinthosz százhatvan kilométeres távját.

TEOL

Vajda Zoltán tavaly 15:34:14 óra alatt teljesítette a Szekszárd-Baja-Szekszárd távot

Fotó: Mártonfai Dénes

Márkus István főszervező a csupasport.hu portálnak nyilatkozva elmondta, jelenleg nem látja azt, hogy belátható időn belül rendeződjön a helyzet, így idén utoljára rendezik meg a Szekszárd-Baja-Szekszárd útvonalú Korinthosz 160 kilométeres távját.

„Már öt éve kezdtük el a százhatvan kilométeres versenyt, ami Spartathlon kvalifikációs megmérettetés is lett. A pénteki indulással, a díjátadóval, a szabályokkal vagy a bankettel megpróbáltuk a Spartathlon szellemiségében rendezni az eseményt. Azonban úgy néz ki, hogy anyagi okok miatt ebben a rendszerben nem tudjuk a jövőben létrehozni, másképp, alacsonyabb színvonalon pedig nem szeretnénk” – indokolta döntését Márkus István, aki szerint magasabb nevezési díjjal talán meg lehetne rendezni, de nem lenne jó ötlet, ugyanis valószínűleg kevesen jelentkeznének.

Az ultrafutók kedvelői azonban fellélegezhetnek, a negyven és a nyolcvan kilométeres távot továbbra is megtartják, utóbbi a klasszikus Korinthosz táv.

A tizedik, jubileumi verseny leghosszabb távja augusztus 4-én 11 órakor rajtol a szekszárdi Garay térről. A három távra több, mint háromszáz nevezés érkezett, míg a 80 kilométert tizenhárom váltó teljesíti majd az előzetes alapján.

A nevezettek között van a férfi és női címvédő, Vajda Zoltán és Maráz Zsuzsanna is, a Spartathlont 2021-ben teljesítő Szekeres Tibor pedig ezúttal 80 kilométeren áll rajthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!