Kajak-kenu

2023.06.29. 15:10

Juhász István és Kollár Kristóf triplázik, Vajda Bence és Hodován Dávid duplázik a világbajnokságon

Július 5-9. között rendezik a gyorsasági ifjúsági és U23 világbajnokságot, ahol az Atomerőmű SE is delegál kajakost és kenust.

Berg Sándor

Juhász István (balra) három számban indul az ifjúsági világbajnokságon

Forrás: MKKSZ

Az év legfontosabb utánpótlás versenyének az olaszországi Auronzo ad otthont július 5. és 9. között, amelyen Magyarország hatvanegy versenyzővel vesz részt. A népes mezőnyben ott lesz a madocsai Juhász István, aki verhetetlen volt az idei válogatókon. Kenu 500 és 1000 méteren is győzni tudott Szolnokon, valamint Szegeden, ahogy a rövidebb távon (is) dunavarsányi társával, Lugosi Gergellyel is párosban. Nem meglepetés tehát, hogy ebben a három számban az Atomerőmű SE fiatalja képviseli a magyar színeket az ifisták között. Juhász párosban címvédőként áll rajthoz, tavaly még korábbi társával ért csúcsra.

Az U23-as korosztályban is lesz egy paksi triplázó Kollár Kristóf személyében, aki kenu egyesben 500 és 1000 méteren, párosban klubtársával, Hodován Dáviddal 500 méteren térdel hajóba. Utóbbi 5000 mixen is rajthoz áll. A kajakosoknál Vajda Bencéért szoríthatunk, aki a magyar mezőnyben az egyik legjobbnak számít, s talán most a poznani és a szegedi Világkupa, illetve az Európa Játékok után nemzetközi versenyen a szerencse is mellé áll. A szekszárdi születésű sportoló Szántói-Szabó Tamással címvédőként lesz ott 1000 méteren, de a kettős 500-on is megméreti magát. A szintén paksi Besenyei Ádám a C4 500 méter tagjaként vesz részt a vb-n.

Még egy vármegyei kötődésű kenusnak szurkolhatunk Auronzóban, a bonyhádi felmenőkkel rendelkező Opavszky Réka 500 méteren kettesben, négyesben és mix C2-ben is megméreti magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!