Amerikai futball

2023.06.04. 14:00

Zilai Jánosék vereséggel debütáltak az európai elitligában

Vereséggel mutatkozott be az elit kontinentális amerikaifutball-ligában a Fehérvár Enthroners: a European League of Football (ELF) elnevezésű sorozat nyitófordulójában szombaton a magyar csapat hazai pályán 36-3-ra kapott ki a Berlin Thundertől.

MTI/TEOL

A kevés szép fehérvári megmozdulás közül az egyik Zilai Jánoshoz fűződik

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A fehérvári gárda első magyar csapatként (keretében a szekszárdi születésű Gyarmati Mátéval és Zilai Jánossal) indult el a legjobb európai együttesek számára indított ligában, az újonc játékában pedig ez visszatükröződött. A német csapat végig kezében tartotta az irányítást, az előző évadban a legtöbb sacket (az irányító földre vitele), szám szerint tizenhatot bemutató Kyle Kitchens négyszer állította meg a hazaiak karmesterét, a tengerentúli profi ligát (NFL) is megjárt Jerod Evanst. 

A kevés szép fehérvári megmozdulás közül az egyik éppen az NFL londoni felmérőjét is megjárt Zilai labdaszerzéséhez fűződik. Az első negyed végén 14–0-ra vezettek a berliniek, a megilletődött kezdés után aztán felvette a ritmust a Koronázók és egy mezőnygóllal megszerezte története első pontjait az ELF-ben (3–14). A második félidő elején gyorsan kapott még egy touchdownt a hazai gárda (3–21), ami végleg megpecsételte sorsát.

Az ELF-ben 12 mérkőzéses alapszakaszt rendeznek, és kilenc ország tizenhét együttese vesz részt három csoportba osztva. A csoportgyőztesek, valamint az összesítés további három legjobb csapata jut a rájátszásba, amelynek első körében az első és második kiemelt nem lép pályára. Az Enthroners egy hét múlva a 2021-ben bajnok Frankfurt Galaxy csapatát látja vendégül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!