Európa Játékok

2023.07.01. 17:20

A három paksi dzsúdóssal Európa-bajnoki hetedik a magyar válogatott

A vigaszágon kiélezett meccsen veszített, ezzel a hetedik helyen zárt a magyar válogatott a cselgáncsozók vegyes csapatversenyében a krakkói központú Európa Játékokon.

Berg Sándor

Cirjenics Miklósnak (kékben) két mérkőzés és egy győzelem jutott az Eb-n

Forrás: IJF

Tizenegy dzsúdóssal, köztük az Atomerőmű SE-t erősítő Pupp Rékával, Gercsák Szabinával és Cirjenics Miklóssal utazott ki Krynica Zdrójba a magyar válogatott, mely az ukránok és a lengyelek legyőzésével kezdte az Európa-bajnokságot, a negyeddöntőben viszont 4–3-ra elveszítették a németek elleni fordulatos csatát.

Az éremszerzés reménye ezzel viszont még nem vált semmivé az Ungvári Miklós szövetségi kapitány dirigálta válogatott számára, a bronzéremig vezető úton a portugálok elleni vigaszági meccsen kellett volna az első lépést megtenni. Az összecsapás Czerlau Jennifer (+70 kg) vereségével kezdődött, ezt a hátrányt aztán az Eb-n most bemutatkozó Cirjenics Miklós (+90 kg) ippongyőzelemmel ledolgozta, majd Pupp Réka (57 kg) győzelme már magyar előnyt eredményezett. 

A folytatás viszont nem sikerült, mivel Szegedi Dániel kikapott riválisától, majd az addig háromból három meccset nyerő Gercsák Szabina elveszítette hibátlan mérlegét. A hatodik mérkőzésen Gőz Roland (73 kg) győzelmi kényszerben lépett tatamira, de elbírta a nyomást, a mindent eldöntő meccsen viszont Diogo Querido Brites visszavágott Cirjenicsnek, így a portugálok jutottak a bronzmérkőzésbe, a magyar csapat pedig a hetedik hellyel fejezte be szereplését.

A 2018-as jekatyerinburgi első vegyes csapat Eb-n, majd egy évvel később a minszki Európa Játékokon is helyezetlenül zárt a magyar válogatott, tavaly novemberben a franciaországi Mulhouse-ban viszont ötödikek lettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!