Labdarúgás

2023.07.14. 16:16

A Paksi FC ügyvezetője nem örül, de még nem vonja le a következtetéseket

Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője szerint nem az edzőmeccsek alapján fog eldőlni, hogy milyen eredményt ér el a Paksi FC a 2023/2024-es idényben.

Teol.hu

Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője

Fotó: Török Attila

Nem néz ki valami jól a Paksi FC eredménysora a nyári felkészülési mérkőzéseket tekintve. Az atomvárosiak négy NB II-es csapattal találkoztak eddig, s három alkalommal is vesztesen hagyták el a pályát. 

A BFC Siófokot ugyan 5–2-re legyőzték, de a Budafoktól (1–3), az NB I-ből kiesett Vasastól (1–3) és a Szeged-Csanád Grosics Akadémiától is vereséget szenvedtek. Utóbbi találkozó vége elég csúnya lett, ugyanis a Tisza-partiak 7–3-ra (!) győztek. 

„Nem nézett ki jól a mérkőzés, és azt is hozzá kell tenni, mindhárom elvesztett felkészülési meccsünkön megérdemelten nyert az ellenfelünk. Bognár György vezetőedző azzal nyugtatott bennünket, a sok hiányzó miatt még nem tudta összerakni a csapatot, a szlovéniai edzőtáborban ebben is előrelépés várható. Nagyon sok felkészülésen vagyunk már túl, láttam olyat, hogy egy csapat ilyenkor remekelt, aztán a bajnokság borzasztóan sikerült, és ennek az ellenkezőjét is. Szóval mélyebb következtetéseket felesleges levonni az edzőmérkőzésekből” – mondta Haraszti Zsolt ügyvezető a Nemzeti Sport online kiadásának.

Az említett szlovéniai edzőtábor, ahol lehetőség kínálkozik a javításra ma kezdődik meg Szabó Jánosék számára. A klub internetes oldalának tájékoztatása szerint három találkozón is pályára lépnek majd itt a zöld-fehérek. Előbb vasárnap az izraeli élvonalban szereplő Maccabi Petah Tikva ellen (kezdés 17.30), aztán jövő szerdán a román második ligás Csíkszereda, jövő szombaton pedig a szintén izraeli FC Asdod következik.

Zrecéből hazatérve már nem játszik több edzőmeccset a Paks, amely az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényének nyitányán az újonc MTK Budapest otthonában játszik. A találkozó június 28-án, pénteken 20 órakor kezdődik. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!