Edzőtábor

2023.07.15. 16:04

Alapemberek nélkül, sok fiatallal utazott edzőtáborba a Paksi FC – galériával

Huszonhét játékossal kelt útra a szlovéniai edzőtáborba az NB I-es bajnokságra készülő Paksi FC, mellyel nem tartott Zrecébe Szabó János, Szélpál Norbert és Temesvári Attila.

Teol.hu

Skribek Alen (balra) és Kovács Krisztián is a csapattal tartott az edzőtáborba

Fotó: Molnár Gyula

Szombaton délben gördült ki az atomvárosiak csapatbusza a Fehérvári úti stadion parkolójából, s indult el a szlovéniai Zrece városa felé. A fedélzeten huszonhét labdarúgó tartózkodott, köztük a csapatkapitány Böde Dániel. 

Egy kivételével szintén ott voltak a nyáron érkezett játékosok, így a legfrissebb igazolás, Könyves Norbert is. Nem tartott a többiekkel viszont Temesvári Attila, valamint Szabó János és Szélpál Norbert, mindhárman itthon folytatják rehabilitációjukat. A „nagyokkal” készülhet többek között Kovács Flórián, Pesti Zoltán vagy a spanyol UD La Cruz U19-es csapatától szerződtetett Földi Dominik.

Az edzőtáborban a tervek szerint három felkészülési mérkőzést játszik a Paks, az elsőt vasárnap 17.30 órakor az izraeli Maccabi Petah Tikva ellen. Az 1912-ben alapított egyesület a másodosztály bajnokaként jutott fel az élvonalba (Ligat ha'Al), ahol már nem lesz a csapat hasznára Arad Bar, akit 370 ezer euróért a svájci FC Zürichnek adtak el. A mértékadó Transfermarkt a Paks keretét 7,23, a Petah Tikváét 5,45 millió euróra becsüli. 

„Jó ellenfeleket kötöttünk le, akik ellen jó meccsekre számítottam, és meg is volt a terv, melyik találkozót mire használjuk – nyilatkozta a klub honlapján Bognár György, aki július 19-én a romániai FK Csíkszereda, három nappal később pedig a szintén izraeli FC Ashdod irányítja majd a zöld-fehéreket. – Jelenleg viszont annak szurkolok, hogy legalább két belső védőnk legyen a jövő hétre, ne csak egy. Sajnos nincs értelme, hogy az izomsérült játékosaink kiutazzanak velünk, ott nem tudjuk őket úgy kezelni, ahogy itthon, és még az is kérdéses, hogy a bajnoki rajtra felépülnek-e. A megoldást ugyanakkor meg kell találnunk, ezért vagyunk itt, ezért dolgozunk. A három tábori edzőmeccsünkön már erősen a csapatjátékra fókuszálnék, de agyalnunk kell a belső védekezésünk megoldásán, mert az jelen pillanatban nagyon kérdéses.”

Az utazó keret tagjai
Balogh Balázs, Beke Péter, Böde Dániel, Bőle Lukács, Földi Dominik, Gregor Zalán, Hahn János, Haraszti Zsolt, Hegedűs János, Horváth Kevin, Kinyik Ákos, Kótai János, Kovács Flórián, Kovács Krisztián, Könyves Norbert, Lenzsér Bence, Mezei Szabolcs, Osváth Attila, Papp Kristóf, Pesti Zoltán, Silye Erik, Simon Barnabás, Skribek Alen, Szabó Bálint, Szappanos Péter, Vas Gábor, Windecker József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!