Átigazolás

2023.07.15. 11:45

Három év után visszatért Paksra a válogatott támadó

Könyves Norbert 2020-as távozása után, zalaegerszegi és diósgyőri kitérő után visszatért a Paksi FC-hez.

Könyves Norbert újra Pakson

Forrás: paksifc.hu

A 34 éves vajdasági születésű Könyves Norbert két ízben, előbb 2013 telétől 2015 nyaráig, majd 2019 év elejétől 2020 közepéig már erősítette az atomvárosiakat. Az ötszörös magyar válogatott labdarúgó a 2019/2020-as idényben huszonnyolc bajnoki meccsen tizenegy találatig jutott, mely a legeredményesebb szezonja ez idáig. Akkor a paksiak házi gólkirályja lett (összesen 97 bajnoki mérkőzésen 29 gólt és 11 asszisztot jegyzett eddig zöld-fehér szerelésben) és a góllövőlista második helyén végzett. 

A következő idényben már Zalaegerszeget erősítette a támadó, a legutóbbi két szezont pedig az NB I-be feljutó Diósgyőrnél töltötte, ahol nem hosszabbították meg lejáró szerződését, így szabadon igazolhatóként, ingyen érkezett vissza Paksra.

„Örülök, hogy újra Pakson futballozhatok! Megpróbálok ismét minél jobban teljesíteni, hogy segítségére legyek a csapatnak a célok elérésében. Jó állapotban érzem magam, várom az edzéseket és a bajnoki rajtot. Már régebb óta szerettem volna Bognár György kezei alatt játszani, most ez is létrejött. Bízom benne, hogy amit elgondoltam, azt sikerül megvalósítani, mivel vezetőedzőnk a támadófutballt preferálja” – fogalmazott szerződése aláírását követően Könyves Norbert.

Az atomvárosiak eddig négy felkészülési mérkőzésen vannak túl, a Vasastól (1–3), a Budafoktól (1–3) és a Szeged-Csanádtól kikaptak (3–7), a Siófokot pedig megverték (5–2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!