Öttusa

2023.07.03. 08:55

Európa tetejére állhattak a dombóvári Zemán-testvérek

A németországi Erdingben rendezett triathle, biathle és laser-run Európa-bajnokságon Zemán Zóra Zoé három, Zemán Zoárd Zétény egy aranyérmet szerzett.

Berg Sándor

Zemán Zóra Zoé (jobbról a második) háromszor állhatott a dobogó legfelső fokára

Forrás: Budapest Honvéd SE

A DOVASE-ben nevelkedett Zóra Zoé az U19-es korosztályban elsőként a triathle szakágban mérettette meg magát, és a tények alapján jól sikerült felvennie a versenyzés fonalát. A már a Budapest Honvédot erősítő öttusázó 18:00,04 perc alatt teljesítette a lövészetből, úszásból és futásból álló távot, több mint húsz másodpercet verve a másodikra. Később laser-runban (4x800 méter futás, 4x5 találatos lövészet) 11:39,77 perces idejével magabiztosan verte a mezőnyt, majd Haraszin Lindával váltóban is a dobogó legtetejére állhatott fel. 

Testvére példáját követte Zoárd Zétény, aki U11-es korosztályban váltóban Deszpod Alex-szel Európa-bajnoki címet szerzett laser-runban (2x400 méter futás, 2x5 találat), több, mint egy perccel megelőzve az ezüstérmes német párost. Egyesben és triathle szakágban nem sikerült a dobogó, utóbbi számban mindössze 35 századdal maradt le az éremről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!