Labdarúgás

2023.07.04. 16:16

Hahn János: „Az új játékosok hamar felveszik majd a ritmust”

Második edzőmeccsét játssza szerdán a Paksi FC, amely az NB II-es BFC Siófokkal mérkőzik.

Teol.hu

Hahn János az új idényben is sokszor szeretne gólt ünnepelni

Fotó: Laszlo Balogh

Nem sikerült jól a paksiak első felkészülési mérkőzése, Bognár György csapata szombaton 3–1-es vereséget szenvedett az NB II-be kiesett Vasastól. Most egy újabb NB II-es ellenfél érkezik, mégpedig a legutóbbi kiírást a középmezőnyben záró BFC Siófok (kezdés: 10 óra). A paksiak gőzerővel készülnek, hogy a bajnoki szezonra a legjobb formájukba kerülhessenek, s mint azt Hahn János a klub honlapján elmondta, jó úton járnak. 

„Lassan a felkészülési időszakunk felénél járunk. Sok-sok edzésünk van, melyek többnyire labdások. Az első edzőmeccsünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ez még csak az első volt, biztos vagyok benne, hogy nemsokára kialakul a csapat igazi arca, és kiegyensúlyozott teljesítményre leszünk képesek” – fogalmazott a 2020/2021-es NB I-es szezon gólkirálya.

„Azon vagyunk, hogy a következő szezonban is egy jó gárdánk legyen, ehhez remek igazolásaink voltak. A klubvezetés minden évben nagyszerűen összeteszi a csapatot, a többi rajtunk múlik. A tavalyi évad nem volt rossz, de a vége sajnos keserű lett, hiszen nem jött össze a dobogó, pedig nagy esélyünk volt rá. A következő kiírásban jó lenne ezen az árnyékon túllépni. Jelenleg az újak beilleszkedése zajlik, a játékrendszerünk elsajátításán dolgoznak, véleményem szerint hamar felveszik majd a ritmust” – tette hozzá a 28 éves csatár.

A paksiakra a szerdai, siófokiak elleni összecsapás mellett még két hazai felkészülési találkozó vár. Július 8-án, szombaton – a változatosság kedvéért – egy újabb NB II-es gárda, a Budafoki MTE érkezik a Fehérvári útra, majd a következő szerdán az ugyancsak második ligás Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában lépnek pályára a zöld-fehérek. Ezt követően buszra ül az egész társaság, 15. és 22. között a szlovéniai Zrecében edzőtáborozik majd. 

Az NB I-es bajnokság 2023/2024-es idénye július 29-én rajtol, a nyitó körben a paksiak az MTK Budapest vendégei lesznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!