Teol.hu podcast

2023.07.03. 19:00

Nemzeti bajnokok tekernek a végső győzelemért az idei Gemenc Nagydíjon

Újra a prológ, vagyis az egyenkénti indítású hegyi időfutam vezeti fel az Alisca Bau Gemenc Nagydíjat, amely az indulók névsorát elnézve az utóbbi évek egyik legjobb versenye lehet.

Rónai Gábor

Forrás: TEOL

Szlovák, horvát és lengyel bajnok, sőt Giro d'Italián szakaszt nyert kolumbiai versenyző is jön az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjra, amelyet idén július 14. és 16. között rendeznek. Hosszú évek után újra prológgal indul a verseny, a Garay térről a Kálvária tetőig kell majd feltekerniük a bringásoknak.

Nagy kérdés, hogy megdől-e a két évtizede fennálló csúcs, amelyet Arató Dávid állított fel, s tart ma is 3:46.65 perces időeredménnyel. 

Az idei nagydíj első szakasza idén nem Paksról, hanem Szekszárdról rajtol, a mezőny nagyjából ötven perc alatt visszatér Szekszárdra egy részhajrá erejéig, majd három Tengelic–Kölesd–Medina–Szedres kör megtétele után érkezik vissza a Béla király térre.

A nagydíj második szakaszán a versenyzők négyszer másszák meg a szálkai emelkedőt egy Várdomb–Szálka–Palatinca–Kismórágy körön belül. A befutó szintén a Béla király téren.

Már csak tíz nap van vissza a rajtig, az előkészületekről, a mezőnyről, az esélyesekről kollégánk, Rónai Gábor kérdezte Arató Gábort, az Alisca Bau Gemenc Nagydíj versenyigazgatóját.

Korábbi podcast adásainkat pedig ide kattintva hallgathatja meg! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!