Utánpótlástorna

2023.07.16. 15:14

Nemzetközi tornán öregbítették a fiatalok a Szekszárdi UFC hírnevét

A Brnoi Youth Sports Festiválon járt a Szekszárdi UFC U9-es, U10-es és U12-es korosztályú fiú csapata, ahol a fiatalok nemzetközi szinten is megtapasztalhatták a labdarúgás szépségeit és olykor nehézségeit is.

Teol.hu

Felejthetetlen élményt adott az egyhetes csehországi torna a Szekszárdi UFC fiataljainak

Forrás: Szekszárdi UFC

Közép-Európa egyik legnagyobb ifjúsági fesztiválján a Dr. Balogh István, Vizdár Zsolt kettős dirigálta U12-es csapat (stábhoz tartozott még kísérőként Keszthelyi Zita, aki 22 gyerek „anyukája” és tolmácsa is volt az egy hét alatt) veretlenül jutott tovább a csoportjából, azonban a legjobb négy közé jutásért az egyik észt csapat ellen szoros mérkőzésen gól nélküli eredmény született. A büntetőpárbajban a balti gárda bírta jobban idegekkel, így az ötödik pozícióért harcolhattak tovább a sárga-feketék. A helyosztón egy román csapat ellen léptek pályára a szekszárdiak, akik vezettek is 1–0-ra a félidőben, a második játékrészre viszont elfáradtak, így egyetlen rendes játékidőben elszenvedett vereséggel a hatodik helyen zártak (1–2).

Az U9-es és U10-es egyesületeket hét-hét csapatos csoportba sorolták, de a szervezők kérésére az UFC mindkét korosztályban elindította fiatalabb gárdáját. Ez később nem várt nehézséget hozott, ugyanis a Szűcs László, Keszthelyi Szabolcs irányította csapatok mindkét csoportból a harmadik helyen jutottak tovább. A szakmai vezetés végül úgy döntött, hogy az U9-es csapatot visszalépteti a versenyzéstől, amit később fair play díjjal jutalmaztak.

Az U10-es csapat a döntőbe jutásért forró hangulatú mérkőzésen szenvedett vereséget máltai riválisa ellen. A találkozón sérülés, sárga lap, hosszabbítás, könnyek és küzdés egyaránt volt. A sárga-feketéknek végül a harmadik helyért azzal az észt csapattal kellett megküzdeniük, akikkel a csoportküzdelmek során 2–2-es döntetlent játszottak. Nagy volt az izgalom, de magabiztos, 8–2-es győzelmet aratott a Szekszárd egy rendkívül sportszerű mérkőzésen, így bronzéremmel térhettek haza. 

Az U12-es csapat legeredményesebb játékosa a nyolc találatig jutó Kovács Balázs lett, a fiatalabbik korosztályban a tizenhárom gólos Demény Zsombort választotta a legjobbnak a szakmai stáb, számolt be lapunknak Vizdár Zsolt klubmenedzser.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!