Kajak-kenu

2023.07.06. 19:00

Újabb négy vb-döntős szereplés a korosztályos világbajnokságon

Tovább folytatódtak az olaszországi Auronzóban a magyar és így a vármegyei sikerek az ifjúsági és U23-as világbajnokság második, csütörtöki napján.

Berg Sándor

Vajda Bence (elöl) és Szántói-Szabó Tamás megvédheti világbajnoki címét

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Az Atomerőmű SE fiatal kenusa, Juhász István párosban az 500 méteres előfutamát megnyerve jutott egyenes ágon a szombati döntőbe. Így tett a bonyhádi kötődésű, de a sződligeti Pacs-Pacs együttesénél lapátoló Opavszky Réka is, aki ezúttal C1 500 méteren nem talált legyőzőre, s készülhet az U23-as korosztály vasárnapi fináléjára.

A Kollár Kristóf, Hodován Dávid paksi kenu páros szintén fél kilométeren volt érdekelt a világbajnokságon. A selejtezőben harmadik helyen hozták be hajójukat, emiatt „túlórázniuk” kellett, a középfutamjukban viszont senki nem volt gyorsabb náluk, így készülhetnek a szombat délelőtti éremcsatára.
A szekszárdi születésű, de szintén az ASE-nél versenyző Vajda Bence kajak kettesek 500 méterén megnyerte az előfutamot, majd ezt megismételte a középdöntőben, amivel bejutott a hétvégi döntőbe.

Pénteken az első érmes nap a világbajnokságon, ahol mind a négy vármegyei sportoló érdekelt lesz. Juhász István az ifi, Kollár Kristóf az U23-asok C1 1000 méterén térdel hajóba, míg Opavszky Réka 500-on döntőzik. Vajda Bence a K2 egy kilométeres távján védheti meg vb-elsőségét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!