Magyar válogatott

2023.08.29. 13:32

A paksiak kapusa is készülhet a szerbek elleni Európa-bajnoki selejtezőre

Szappanos Péter is meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a magyar labdarúgó-válogatott szeptemberi mérkőzéseire.

Teol.hu

Szappanos Péter is meghívót kapott

Fotó: Török Attila

Demjén Patrikkal (MTK Budapest), Dibusz Dénessel (Ferencváros) és a hosszú sérülésből felépülő Gulácsi Péterrel (RB Leipzig) kell megküzdenie az utazó keretbe kerülésért Szappanos Péternek. A Paksi FC-hez idén nyáron szerződött kapus az elmúlt években többször is bekerült a magyar válogatott bő keretébe, pályára azonban csak egyszer, a görögök ellen 2–1-re megnyert tavalyi felkészülési mérkőzésen lépett pályára csereként.

Marco Rossi 25-ös keretében helyet kapott a paksi nevelésű, sokáig sérüléssel bajlódó Fiola Attila, valamint az atomvárosi klub korábbi két NB I-es gólkirálya, a dél-koreai Ulszan Hyundai csapatát erősítő Ádám Martin, valamint az a Varga Barnabás, aki a hétvégi fordulóban a Ferencváros játékosaként mesterhármast jegyzett a PFC ellen.

A magyar válogatott szeptember 7-én Belgrádban folytatja az Eb-selejtezős szereplését, szeptember 10-én pedig Csehország válogatottját fogadja a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!