MOL Magyar Kupa

2023.08.06. 18:41

Bólyon égett meg és esett ki a kupából a Szekszárdi UFC

A megye egyes Bólyi SE vendégeként szenvedett 2–1-es vereséget a Szekszárdi UFC, amely ezzel búcsúzott MOL Magyar Kupától.

Berg Sándor

Lékó Rolandék alsóbb osztályú csapat ellen búcsúztak

Fotó: Mártonfai Dénes

Kellett volna a sikerélmény Turi Zsolt együttesének, mely a bajnokságban a Ferencváros második csapatától 5–0-ra, vármegyei rangadón a Bonyhád-Majostól 2–0-ra kapott ki. Jó ellenfélnek nézett ki erre a feladatra a Baranya vármegyei első osztályban legutóbb bronzérmet szerző Bóly, mely azonban az első félidő derekán vezetéshez jutott. A szünetben a sárga-feketék edzője két helyen is változtatott, behozta a nyáron igazolt Ágics Pétert is, akivel végül csak a szépítésre futotta a csapat erejéből.

MOL Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló
Bólyi SE (megye I.)–Szekszárdi UFC 2–1 (1–0)
Bóly, v.: Németh G. (Volentics, Kovács L.)
Bóly: Dósa – Marton V., Stefán L., Menyhei (Erdélyi R., 88.), Zsebe G., Pauk (Édelmann, 80.), Nagy Zs. (Pókos, 61., Szentmártoni, 88.), Szíjas, Zsebe D. (Hidasi, 80.), Bódis, Kutor. Edző: Horváth Dávid Csaba
Szekszárd: Bognár Zs. –  Kiszely, Fekete M., Arena, Füredi – Lékó (Ágics, a szünetben), Péter D. (Ádám L., 63.), Béla D. (Gulyás P., a szünetben) – Budai D., Péter A., Gellér (Kárpáti K., 74.). Edző: Turi Zsolt
Gólszerző: Zsebe D. (28.), Zsebe G. (62.), illetve Péter A. (71.)

A főtábla első körének szombati játéknapján négy Tolna vármegyei klub lépett pályára. Az NB III-as csapatok közül a Bonyhád-Majos Kadarkúton (2–1), a Dunaföldvár pedig Ócsárdon jutott tovább (8–0), míg a dombóváriak Sárbogárdon (1–2), a Bátaszék átmeneti otthonában, Mórágyon a PTE-PEAC ellen estek ki a kupából (0–2).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!