Atlétikai világbajnokság

2023.08.08. 12:30

Elő a naptárakkal, ekkor szurkolhatunk vármegyei sportolóinknak a budapesti világbajnokságon!

Az augusztus 19-i nyitó- és a 27-i zárónapon is lesz Tolna vármegyei indulója a budapesti atlétikai világbajnokságnak.

Berg Sándor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a dombóvári Vindics-Tóth Lili Anna, valamint a szekszárdi Németh Mátyás és Szemerei Levente is helyet szerzett magának a magyar válogatott keretébe az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra.

A három vármegyei induló közül elsőként Vindics-Tóth Lili Anna áll rajthoz, már a jövő szombati nyitónapon. Az 1500 méter előfutamait 13.15 órától rendezik, az elődöntőket másnap 17.15-kor, a döntőt augusztus 22-én 21.30 órakor tartják. A dombóvári nevelés, de már a Budapest Honvéd színeiben versenyző középtávfutója együtt versenyezhet a kétszeres világ- és olimpiai bajnok kenyai Faith Kipyegonnal.

A szekszárdi születésű, de az elmúlt két évet már a kecskeméti KARC-nál töltő Németh Mátyás augusztus 23-án mutatkozik be hazai közönség előtt. A 22 éves távolugró a 11.15 órakor kezdődő selejtezőn vívhatja ki a döntőbe jutást, a finálét másnap 19.30 órától rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban. Nagy nevek híján ebben a versenyszámban sem lesznek, a magyar fővárosba jön a görög Miltiadisz Tentoglou, aki a világbajnoki címen kívül mindent megnyert, amit európaiként egy atléta megnyerhet. Az egyik nagy vetélytársa lehet az indiai Murali Sreeshankar, aki már július végén hazánkba érkezett, és Győrben, valamint Budapesten készül a vb-re.

A nyári olimpia és a labdarúgó-vb után a világ harmadik legrangosabb sporteseményének zárásaként kerül sor többek között a férfi maratonfutás. Szemerei Leventével a soraiban augusztus 27-én, 7 órakor rajtol el a mezőny a Hősök teréről, majd az Andrássy úton a Lánchíd, Alagút, Budai Vár, Várkert bazár érintésével térnek vissza a rajt-célponthoz (a 10 kilométeres távot négyszer teszik meg). A Szekszárdi Sportközpont szedresi futója lesz a mezőny legfiatalabb tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!