Kézilabda

2023.08.10. 16:30

Gólkirálynője nélkül, szűkös kerettel kezdte meg a felkészülést a Fekete Gólyák

Kaveczki Edina és Gulya Krisztina is felhagyott a játékkal, de két kapus is távozott az NB II-es kézilabdabajnokságban érdekelt Szekszárdi Fekete Gólyák KC-től.

Berg Sándor

Bordán Anna irányításával vág neki az új idénynek is a Fekete Gólyák

Fotó: Makovics Kornél

Augusztus első napján szűkös kerettel kezdte meg felkészülését a Fekete Gólyák. A legutóbbi NB II-es bajnokságban a dobogóról épphogy lecsúszó szekszárdi csapatból felhagyott a játékkal az előző idény gólkirálynője, az irányító-átlövő Kaveczki Edina, valamint a beálló Gulya Krisztina, de távozott a klubtól a két kapus, Tóth Ivett és Nagy Alexandra is. Az érkező oldalon Szmacska Liliána neve szerepel csak egyelőre, a 2003-as születésű beálló Tolnáról tette át székhelyét.

– Egy kezdősorunk van gyakorlatilag, rajtuk kívül ifjúsági és serdülőkorú játékosok egészítik ki a felnőttkeretet. A kispadon nem történt változás, a bajnokságnak Bordán Anna vezetőedző irányításával vágunk neki. Szűk a létszám, de nagyjából ez volt a helyzet az előző idényben is, akkor sem voltunk sokkal többen. Felkészülési mérkőzést még nem kötöttünk le, de a bajnokság kezdetéig szeretnénk pár meccset játszani – fogalmazott lapunk megkeresésére Tabajdi Ferenc.

A klub szakmai igazgatója az új lebonyolítási rendszerről elmondta, az osztályváltások szempontjából kedvező dolog történt, hiszen így egyből el lehet dönteni, hogy ki a feljutó és ki a kieső. Azonban mivel az utánpótlásbajnokságokban meghagyták a tizenkét csapatos csoportokat, a menetrend nem tud majd együtt járni az idegenbeli mérkőzésre a felnőtt és a korosztályos csapat, amivel az utaztatását drágította meg.

Az E-csoport nyolc fős mezőnye Tabajdi Ferenc szerint nem gyengült, mert bár a bronzérmes Alba Fehérvár U22-es csapata elkerült onnan, a Dunaújvárosi Kohász KA és a NEKA korosztályos együttese mellé a PEAC U21-es gárdája került. A tartalékcsapatokat egy évvel levitte a szövetség, hogy ez miben változtatja meg az erőviszonyokat, azt majd az idő dönti el. Az ezüstérmes Mohács, a Nagyatád és a Nagykanizsa viszont maradt, hozzájuk csatlakozott az NB I-es licencet nem kapó Siófok KC, ahol még nem tudni, kik maradtak.

A 2023/2024-es bajnokság a szeptember 9-i hétvégén kezdődik, a menetrendet pénteken készíti el a magyar szövetség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!