Emléktorna

2023.08.29. 11:52

Ismét a Paksi FC sikerét hozta a „Tádé” Emléktorna

A Paksi FC U14-es csapatának végső sikerével zárult a második alkalommal megrendezett H-Vill Horváth Péter „Tádé” Emléktorna.

Teol.hu

A Paksi FC U14-es csapatának győzelmével zárult az emléktorna

Fotó: Kiss Albert

Több, mint kétszázan vettek részt a szekszárdi futballikon, a sokak által kedvelt testnevelőtanár emlékére szervezett kupán, amin – a tavalyi U13-as korosztály után – ezúttal elsősorban U14-es együttesek mérték össze erejüket a kispályán. A nyolc csapatos tornán a rendező Szekszárdi UFC három, a Paksi FC két gárdát indított, de Bonyhádról, Szentlőrincről és Kakasdról is érkezett csapat ápolni a hagyományokat.

A tavalyi paksi egyeduralmat (a 2022-es döntőben az atomvárosi klub U12-es csapata győzte le az U13-asokat) a Dr. Balogh István által vezetett szekszárdi „sárga” egylet törte meg, amely egészen a döntőig menetelt. Ott végül a zöld-fehérek U14-es csapata jobbnak 3–0-val bizonyult a házigazdánál. A bronzmérkőzésen a PFC U13-as gárdája 5–0-ra múlta felül a Bonyhád VLC-t.

A torna gólkirálya is a Paksból került ki Sallai Soma révén (U13). A torna „Tádé díját”, vagyis a legjobb szekszárdi játékosnak járó elismerést a legenda egykori tanítványa, Gyarmati Zsülien érdemelte ki. A díjakat Horváth Péter lánya, Zsófia, valamint özvegye, Horváthné Keresztes Anikó adták át.

Horváth Péter „Tádé” két éve októberben, 59 éves korában hunyt el, az ő emlékére rendezi meg minden évben a Szekszárdi UFC az emléktornáját.

II. H-Vill Horváth Péter „Tádé” Emléktorna
Végeredmény: 1. Paksi FC U14, 2. Szekszárdi UFC U14 „Sárga”, 3. Paksi FC U13, 4. Bonyhád VLC, 5. Szentlőrinc SE, 6. Szekszárdi UFC U14 „Fekete”, 7. Kakasd SE, 8. Szekszárdi UFC U13.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!